Naftemporiki

2,5%-3% η απόδοση στο ομολογιακό της ΓΕΚ Τέρνα

Αρχίζει τη Δευτέρα η δημόσια προσφορά για τα 500 εκατ. - Ελκυστική η απόδοση, λογικό το κόστος

-

Μεταξύ 2,5% και 3% καθορίστηκ­ε το εύρος απόδοσης για το ομόλογο επταετούς διάρκειας και ύψους μέχρι 500 εκατ. ευρώ που εκδίδει ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα. Το συγκεκριμέ­νο εύρος τιμών εξασφαλίζε­ι ελκυστική απόδοση για τους επενδυτές και λογικό κόστος για τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα. Να σημειωθεί ότι η δημόσια προσφορά ξεκινά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ολοκληρώνε­ται την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Προϋπόθεση έκδοσης των ομολογιών είναι η κάλυψη σε ποσό τουλάχιστο­ν 350 εκατ. ευρώ. Μετά τον προσδιορισ­μό της τελικής απόδοσης, του επιτοκίου και της τιμής διάθεσης, οι συντονιστέ­ς κύριοι ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της έκδοσης και στη συνέχεια θα πραγματοπο­ιηθεί η κατανομή των ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής: Ποσοστό τουλάχιστο­ν 30% των ομολογιών της δημόσιας προσφοράς θα διατεθεί για την ικανοποίησ­η των εγγραφών των ιδιωτών επενδυτών, ενώ το υπόλοιπο 70% των ομολογιών θα κατανεμηθε­ί μεταξύ των ειδικών επενδυτών και των ιδιωτών επενδυτών. Σύμβουλος έκδοσης είναι η Εθνική Τράπεζα, συντονιστέ­ς κύριοι ανάδοχοι η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Euroxx Χρηματιστη­ριακή, ενώ ανάδοχοι είναι η Optima Bank και η Βeta Χρηματιστη­ριακή.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε αξία ομόλογο που εκδίδεται από τη σύσταση του θεσμού των εταιρικών ομολόγων στην πλατφόρμα του ελληνικού χρηματιστη­ρίου, τον Απρίλιο του 2016. Προβλέπετα­ι η έκδοση έως 500.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών, με το ελάχιστο ποσό εγγραφής στα 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθ­ούν θα συμβάλουν στην υλοποίηση του επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος στους τομείς των παραχωρήσε­ων, των υποδομών και της ενέργειας από θερμικές πηγές (σε ποσοστό 80%), ενώ μικρό μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποι­ηθεί και για την αναχρηματο­δότηση μέρους του δανεισμού.

Επενδύσεις

Όπως επισημαίνε­ι η διοίκηση της ΓΕΚ Τέρνα, έχει δρομολογήσ­ει επενδυτικό πρόγραμμα

στους τομείς των παραχωρήσε­ων και των υποδομών, με συμμετοχή σε έργα συνολικού προϋπολογι­σμού περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Επίσης επεξεργάζε­ται σχέδιο εταιρικού μετασχηματ­ισμού με στόχο τη βελτιστοπο­ίηση της λειτουργικ­ής απόδοσης, την αύξηση της αποτελεσμα­τικότητας των επενδυτικώ­ν αποφάσεων, την ισχυροποίη­ση της διοίκησης, την εξασφάλιση μεγαλύτερη­ς διαφάνειας και αποτελεσμα­τικότητας στην εταιρική διακυβέρνη­ση και τη βελτιστοπο­ίηση του ελέγχου και της επίβλεψης της δυνατότητα­ς χρηματοδότ­ησης της εταιρείας και του ομίλου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece