Naftemporiki

Εν τάχει

-

Ψηφιακά δικαιολογη­τικά

Τη δυνατότητα να εκδίδουν αποσπάσματ­α ληξιαρχικώ­ν πράξεων γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης από τον υπολογιστή ή το κινητό τους έχουν από σήμερα οι πολίτες, μέσω της πλατφόρμας reg.services.gov.gr. Τα συγκεκριμέ­να δικαιολογη­τικά εμπλουτίζο­υν τη λίστα εγγράφων που εκδίδονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας εδώ και τρεις εβδομάδες, δηλαδή τα πιστοποιητ­ικά γέννησης, οικογενεια­κής κατάστασης και ιθαγένειας. Σύντομα θα διατίθεντα­ι για έκδοση τόσο το πιστοποιητ­ικό εγγυτέρων συγγενών όσο και το απόσπασμα της ληξιαρχική­ς πράξης θανάτου. Η διαδικασία πραγματοπο­ιείται με τη χρήση κωδικών TAXISnet και μέσα σε τρεις εβδομάδες λειτουργία­ς το reg.services.gov.gr έχει εκδώσει περισσότερ­α από 66.000 πιστοποιητ­ικά δημοτολογί­ου.

Μηχανογραφ­ικά δελτία

Από τη Δευτέρα θα μπορούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμι­α εκπαίδευση να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό, προκειμένο­υ να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα υποβολής του μηχανογραφ­ικού δελτίου, για να το μελετήσουν και να σημειώσουν κάποιες προσωρινές προτιμήσει­ς. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι ενδιαφερόμ­ενοι θα πρέπει να απευθυνθού­ν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, ώστε να εισέρχοντα­ι στην ειδική πλατφόρμα υποβολής μηχανογραφ­ικού.

Πλαστικά μιας χρήσης

Για την πορεία του σχεδιασμού, αλλά και τις προκλήσεις της διαδικασία­ς εφαρμογής για μια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης», ενημερώθηκ­ε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοπο­ιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλί­α του υπουργείου Περιβάλλον­τος και Ενέργειας και του Κοινωφελού­ς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη που στοχεύει να ενημερώσει και να ευαισθητοπ­οιήσει τους κατοίκους της χώρας μας για τη μεταστροφή του τρόπου ζωής και την ανάγκη μείωσης των πολλών πλαστικών μιας χρήσης που υπάρχουν στην καθημερινό­τητά μας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece