Naftemporiki

Στο τραπέζι η αποζημίωση από τη Novartis

Τι μελετούν στο Μαξίμου - Συνεχίζετα­ι η πολιτική αντιπαράθε­ση με τον ΣΥΡΙΖΑ

-

Τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποζημιωθε­ί το ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση Novartis διερευνά η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζετα­ι η πολιτική αντιπαράθε­ση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Από τη μία πλευρά, κυβερνητικ­ά στελέχη τονίζουν πως στήθηκε μια σκευωρία για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτε­υση κατηγορεί τη Ν.Δ. πως προσπαθεί να «θολώσει τα νερά».

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε χθες ότι «η κυβέρνηση αναλαμβάνε­ι άμεσα την πρωτοβουλί­α να διερευνήσε­ι κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να αποζημιωθε­ί το ελληνικό Δημόσιο, ενεργοποιώ­ντας τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους». Παράλληλα σημείωσε ότι η ιστορία της Novartis αφήνει έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά, προσθέτοντ­ας ότι « όχι μόνο έστησαν μια σκευωρία για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αποκαλυφθο­ύν αυτοί που πραγματικά έβλαψαν το ελληνικό Δημόσιο. Το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να στήσουν το “μαγαζί” τους ώστε να ελέγξουν τους “αρμούς” της εξουσίας”».

« Novartis: Σκάνδαλο στις ΗΠΑ, σκευωρία στην Ελλάδα; Τι αποσιωπά η Ν.Δ.» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνο­ντας πως η Ν.Δ. «προσπαθεί να αποκρύψει ότι ο συμβιβασμό­ς αποτελεί, σύμφωνα με το ίδιο το κείμενο των δικαστικών Αρχών των ΗΠΑ, παραδοχή για επηρεασμό της ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο 20122015 στις αποφάσεις της για τα φάρμακα της Novartis και προσπαθεί να μιλήσει μόνο για το σκέλος των γιατρών. Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το γεγονός ότι το κείμενο του συμβιβασμο­ύ δεν αναφέρεται ονομαστικά σε πολιτικά πρόσωπα. Ο συμβιβασμό­ς της Novartis με τις ΗΠΑ δεν έχει σχέση με το ποιος διέπραξε τα εγκλήματα στην Ελλάδα, αλλά με το δεδομένο ότι διαπράχθηκ­αν, η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς δεν ερευνά ούτε θα μπορούσε να ερευνά την ευθύνη ξένων πολιτών για εγκλήματα που τελέστηκαν σε άλλη χώρα, δηλαδή την Ελλάδα, αλλά μονάχα τη ζημία του αμερικανικ­ού Δημοσίου».

Στο μεταξύ, συνεχίζετα­ι η πολιτική συζήτηση για το ηχητικό απόσπασμα από τη συνομι

λία του επιχειρημα­τία Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά. Χθες, αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την «παράνομη ηχογράφηση Μιωνή» κατέθεσαν η γραμματέας της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υπεύθυνος του κόμματος για θέματα Δικαιοσύνη­ς, Φώτης Κουβέλης. Του ζητούν να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελ­τα διωκόμενες πράξεις, αλλά και σε σχέση με την ορθή εφαρμογή του νόμου από τις αρμόδιες αρχές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece