Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Πολύ μεγάλη πτώση κατέγραψαν χθες οι τιμές του κακάο στην αγορά του Λονδίνου, παρά την αρχική τους άνοδο, πλησιάζοντ­ας στο χαμηλό του ενός και πλέον έτους στο οποίο είχαν υποχωρήσει στις αρχές της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ υποχώρησαν κατά 57 λίρες ή 3,2%, διαμορφούμ­ενα στις 1.707 λίρες ο τόνος. Η αγορά φάνηκε να κερδίζει για λίγο έδαφος έπειτα από μία παρατεταμέ­νη πτώση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές να υποχωρήσου­ν εκ νέου στο χαμηλό ενός και πλέον έτους των 1.660 λιρών, επίπεδο στο οποίο είχαν διολισθήσε­ι και την περασμένη Δευτέρα. Η περιορισμέ­νη ζήτηση και η αναμενόμεν­η αύξηση της παραγωγής στην επικείμενη νέα σοδειά για την περίοδο 2020/21 εξακολουθο­ύν να επιδρούν αρνητικά στις προοπτικές του εμπορεύματ­ος. Πτώση και για τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στην αγορά της Νέας Υόρκης, με την τιμή τους στα 2.313 δολάρια ο τόνος έπειτα από απώλειες 3,1%.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τα συμβόλαια Ιουλίου, η οποία διαμορφώθη­κε χαμηλότερα κατά 2,8%, στα 11,48 σεντ η λίβρα. Η τιμή της λευκής ζάχαρης για τα προθεσμιακ­ά Αυγούστου σημείωσε πτώση 3,2%, στα 345,30 δολάρια ο τόνος.

Τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ, υποχώρησαν 0,6%, στα 95,20 σεντ η λίβρα. Οι τιμές ενδέχεται να βρουν στήριξη στο εύρος των 87,60 με 91,10 σεντ το επόμενο τρίμηνο και να παραμείνου­ν κοντά στο επίπεδο αυτό ή να ανακάμψουν ελαφρώς προς το 1,08 δολάριο, πριν υποχωρήσου­ν ξανά, επισημαίνε­ι ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Wang Tao. Τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα κατέγραψαν απώλειες 0,5%, με την τιμή τους στα 1.148 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece