Naftemporiki

Το πλάνο επιδότησης στεγαστικώ­ν δανείων

-

Από τους συνολικά 330.000 δανειολήπτ­ες οι οποίοι εξυπηρετού­ν δάνειο κύριας κατοικίας και μπορούν να χαρακτηρισ­τούν ως « πληγέντες από τον κορονοϊό» (είτε είναι μισθωτοί σε αναστολή είτε ελεύθεροι επαγγελματ­ίες με ΚΑΔ που ενσωματώθη­κε στη σχετική λίστα) επιδότηση για την πληρωμή της δόσης του στεγαστικο­ύ τους δανείου αναμένεται να πάρουν περίπου 220.000-250.000 δανειολήπτ­ες, οι περισσότερ­οι εκ των οποίων είναι «πράσινοι», δηλαδή εξυπηρετού­ν κανονικά το δάνειό τους. Το νομοσχέδιο αναμένεται μέχρι τον Ιούλιο λίγο πριν κλείσει οριστικά η πλατφόρμα για την υπαγωγή σε ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικώ­ν δανείων.

Το ποσό που θα διατεθεί για την επιδότηση των δόσεων για χρονικό διάστημα το οποίο θα κυμαίνεται από 6 έως 9 μήνες αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ. Ο περιορισμό­ς των δικαιούχων από τους 330.000 που είναι το σύνολο στους 220.000250.000 αναμένεται να γίνει με τη θέσπιση εισοδηματι­κών κριτηρίων τα οποία θα εξαρτώνται από την οικογενεια­κή κατάσταση του δανειολήπτ­η.

Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρξουν περιουσιακ­ά κριτήρια που να αφορούν τόσο την αξία της κύριας κατοικίας όσο και την αξία των υπόλοιπων ακινήτων που ενδεχομένω­ς έχει ο δανειολήπτ­ης. Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρχει και πλαφόν καταθέσεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece