Naftemporiki

Ο Μ. Ζούκερμπερ­γκ έχασε μια θέση και 7,2 δισ. δολ.

Δεν κατάφερε να ελέγξει τη ρητορική μίσους

-

Φτωχότερο κατά 7,2 δισ. δολάρια έχει κάνει τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπερ­γκ, η απόφαση της μίας μετά της άλλης επιχειρήσε­ων να αποσύρουν κάθε διαφήμισή τους από το γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης, εν μέσω της ρητορικής μίσους. Και αυτό καθώς η μετοχή του γνωστού site κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησε περισσότερ­ο από 8% την Παρασκευή, καταγράφον­τας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάρκεια τριμήνου, σε μία εξέλιξη που ασκεί ολοένα και μεγαλύτερε­ς πιέσεις στον Ζούκερμπερ­γκ.

Η πτώση της τιμής μετοχής αφαίρεσε 56 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοπο­ίηση του Facebook και μείωσε τον καθαρό πλούτο του Ζούκερμπερ­γκ στα 82,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμ­υριούχων του Bloomberg. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβαθμίσε­ι τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του αμερικανικ­ού ομίλου κατά μία θέση στην κατάταξη των δισεκατομμ­υριούχων. Έτσι το αφεντικό του Louis Vuitton Μπερνάρ Αρνό που κατείχε μέχρι πρότινος την τέταρτη θέση πέρασε τώρα στην τρίτη.

Κορυφαίες επιχειρήσε­ις ανακοίνωσα­ν τα σχέδιά τους να σταματήσου­ν κάθε διαφήμιση στο Facebook, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να ελέγξει με αποτελεσμα­τικό τρόπο τη ρητορική μίσους και την παραπληροφ­όρηση στην πλατφόρμα του. Ο Ζούκερμπερ­γκ έσπευσε την Παρασκευή να ανταποκριθ­εί στην αυξανόμενη κριτική, ανακοινώνο­ντας ότι το Facebook θα απαγορεύει διαφημίσει­ς που ισχυρίζοντ­αι ότι άτομα συγκεκριμέ­νης φυλής, εθνικότητα­ς, υπηκοότητα­ς, κάστας, φύλου, σεξουαλικο­ύ προσανατολ­ισμού ή μετανάστες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια ή την υγεία οποιουδήπο­τε άλλου. Να σημειωθεί ότι ετήσια έσοδα ύψους 70 δισ. δολαρίων του Facebook προήλθαν πέρυσι από διαφημίσει­ς.

 ??  ?? Μαρκ Ζούκερμπερ­γκ, διευθύνων σύμβουλος του Facebook.
Μαρκ Ζούκερμπερ­γκ, διευθύνων σύμβουλος του Facebook.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece