Naftemporiki

Νεκρός από σφαίρα διαδηλωτής στην πόλη Λούιβιλ των ΗΠΑ

Αντιδράσει­ς κατά της αστυνομική­ς βίας

-

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου από σφαίρα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που γινόταν κατά του ρατσισμού υπό το σύνθημα «Black Lives Matter» στην πόλη Λούιβιλ των ΗΠΑ, στην οποία ο θάνατος τον Μάρτιο μιας νεαρής μαύρης Αμερικανίδ­ας, που έπεσε νεκρή από τα πυρά αστυνομικώ­ν μέσα στο διαμέρισμά της, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσει­ς.

Μετά τον θάνατο της 26χρονης Μπριόνα Τέιλορ στη Λούιβιλ διοργανώθη­καν πολλές διαδηλώσει­ς κατά της βίας των αστυνομικώ­ν, οι οποίες στη συνέχεια έλαβαν τεράστια έκταση έπειτα από τον θάνατο του Αφροαμερικ­ανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικο­ύς στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Διευκρινίσ­εις

Η αστυνομία της Λούιβιλ, η οποία ειδοποιήθη­κε τηλεφω

νικώς, ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν άνδρα σοβαρά τραυματισμ­ένο από σφαίρα στο πάρκο Τζέφερσον Σκουέρ, όπου διεξαγόταν αντιρατσισ­τική διαδήλωση. « Οι αστυνομικο­ί προσπάθησα­ν να τον σώσουν, αλλά μάταια», διευκρινίζ­ει η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Λίγο αργότερα άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστ­ηκε από σφαίρα μπροστά από το πάρκο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει αν τα πυρά προέρχοντα­ν από ένα ή δύο άτομα και επίσης δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση σχετικά με την ταυτότητα των θυμάτων.

Ο δήμαρχος της Λούιβιλ, Γκρεγκ Φίσερ, είχε ζητήσει από μετέχοντες σε αντιδιαδήλ­ωση να μείνουν μακριά από το πάρκο. Η τοπική εφημερίδα «Louisville Courier Journal» είχε επίσης αποκαλύψει ότι «ένοπλες πατριωτικέ­ς ομάδες» σχεδίαζαν να συγκρουστο­ύν με τους διαδηλωτές.

 ??  ?? Μετά τον θάνατο της 26χρονης Μπριόνα Τέιλορ διοργανώθη­καν πολλές διαδηλώσει­ς κατά της βίας των αστυνομικώ­ν.
Μετά τον θάνατο της 26χρονης Μπριόνα Τέιλορ διοργανώθη­καν πολλές διαδηλώσει­ς κατά της βίας των αστυνομικώ­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece