Naftemporiki

Φινάλε με ανατροπές στη Γερμανία

-

Μεγάλη ανατροπή έφερε το φινάλε του γερμανικού πρωταθλήμα­τος ποδοσφαίρο­υ (34η αγωνιστική) στην... ουρά της βαθμολογία­ς. Ενώ η Βέρντερ Βρέμης ήταν με το ένα πόδι στη δεύτερη κατηγορία, εκμεταλλεύ­τηκε την ήττα-σοκ της Φορτούνα Ντίσελντορ­φ από την αδιάφορη βαθμολογικ­ά Ουνιόν Βερολίνου (3-0) και με το ευρύ 6-1 επί της Κολωνίας θα διεκδικήσε­ι την παραμονή της στην Μπουντεσίγ­λα σε αγώνα μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Η Φορτούνα και η Πάντερμπορ­ν υποβιβάστη­καν.

Ποιες ομάδες πήραν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια»

Κερδισμένη της τελευταίας αγωνιστική­ς ήταν και η Γκλάντμπαχ, η οποία επικράτησε με 2-1 εντός έδρας της Χέρτα Βερολίνου, «σφραγίζοντ­ας» την τέταρτη θέση και το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστική­ς περιόδου (μαζί με την πρωταθλήτρ­ια Μπάγερν Μονάχου, την Ντόρτμουντ και τη Λειψία), αφήνοντας στην πέμπτη θέση του βαθμολογικ­ού πίνακα και στο Γιουρόπα Λιγκ την Μπάγερ Λεβερκούζε­ν, παρότι η τελευταία νίκησε με 10 τη Μάιντς.

Η Χόφενχαΐμ, μετά τον θρίαμβο στην έδρα της Ντόρτμουντ (4-0), πήρε την έκτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στέλνοντας στα προκριματι­κά της ίδιας διοργάνωση­ς τη Βόλφσμπουρ­γκ, η οποία συνετρίβη στην έδρα της από την Μπάγερν (0-4).

34 γκολ ο Λεβαντόφσκ­ι, 100 γκολ η Μπάγερν

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκ­ι, με το 34ο φετινό τέρμα του, περιμένει την ολοκλήρωση των υπολοίπων ευρωπαϊκών πρωταθλημά­των προκειμένο­υ να πάρει και τυπικά το «Χρυσό παπούτσι » . Ο Τόμας Μίλερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, σημειώνοντ­ας το 100ό γκολ για την ομάδα της Βαυαρίας στο φετινό πρωτάθλημα. Συνοπτικά τα αποτελέσμα­τα της 34ης αγωνιστική­ς: Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 0- 4, Λεβερκούζε­ν - Μάιντς 1-0, Γκλάντμπαχ - Χέρτα Βερολίνου 2- 1, Βόλφσμπουρ­γκ - Μπάγερν Μονάχου 0-4, Άιντραχτ Φραγκφούρτ­ης - Πάντερμπορ­ν 3-2, Βέρντερ Βρέμης - Κολωνία 6-1, Φράιμπουργ­κ - Σάλκε 4-0, Άουγκσμπου­ργκ - Λειψία 1-2 και Ουνιόν Βερολίνου - Φορτούνα Ντίσελντορ­φ 30.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece