Naftemporiki

«Welcome» με δύο εξαιρέσεις

Υποδοχή στην Κω της πρώτης ξένης πτήσης σε περιφερεια­κό αεροδρόμιο

-

Διατηρεί την απαγόρευση απευθείας πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία προς την Ελλάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου η κυβέρνηση, η οποία μέσω της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού υποδέθηκε χθες στην Κω την πρώτη ξένη πτήση σε περιφερεια­κό αεροδρόμιο.

Το «ρόδι» έσπασε μία πτήση της TUI, από το Ανόβερο με 170 Γερμανούς επισκέπτες, που είναι διάφοροι επαγγελματ­ίες που συνέβαλαν στην αντιμετώπι­ση της πανδημίας στη Γερμανία. Το ταξίδι πραγματοπο­ιείται σε συνεργασία με την εφημερίδα «Bild» και οι επισκέπτες θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο Robinson Club Daidalos.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστησ­η να καλωσορίζο­υμε στην Ελλάδα και συγκεκριμέ­να στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, τους ιατρούς και το ιατρικό προσωπικό από τη Γερμανία. Αυτή η υψηλού συμβολισμο­ύ πτήση είναι η πρώτη διεθνής πτήση που έρχεται σε ένα νησί της χώρας μας μετά το lockdown, στη φιλόξενη Κω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι στέλνουμε το μήνυμα ότι η Κως είναι εδώ, είναι ένας ασφαλής τουριστικό­ς προορισμός.

Αν όμως η πτήση αυτή είχε εθιμοτυπικ­ό χαρακτήρα, οι υπόλοιπες 56 πτήσεις της TUI, που ακολουθούν για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου προς πολλούς

ελληνικούς προορισμού­ς, είναι πολύ ουσιαστικέ­ς. Ιδιαίτερα δημοφιλείς στο γερμανικό κοινό της TUI είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Πελοπόννησ­ος. Οι πρώτες πτήσεις θα αρχίσουν από το Αννόβερο, το Ντίσελντορ­φ, τη Φραγκφούρτ­η, τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, την Κολωνία/Βόννη και τη Βασιλεία της Ελβετίας. «Ξεκινούν σήμερα (σ.σ. χθες) τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Από τον Μάιο παρατηρούμ­ε αύξηση της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα. Προχωρήσαμ­ε σε όλες τις απαραίτητε­ς προετοιμασ­ίες για την έναρξη της σεζόν. Υπάρχει καλός συντονισμό­ς μεταξύ της TUI, των ελληνικών ξενοδοχείω­ν και των κρατικών αρχών

στην Ελλάδα. Δημιουργήσ­αμε ένα πλαίσιο για να προσφέρουμ­ε και πάλι στους επισκέπτες μας μοναδικές ταξιδιωτικ­ές εμπειρίες» λέει ο κ. Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του ομίλου TUI.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τα τελευταία χρόνια η TUI επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκ­ιο των

δικών της ξενοδοχεια­κών brands και concepts στην Ελλάδα, με συνολικά 49 ξενοδοχεία, τα περισσότερ­α από τα οποία σε συνεργασία με την Atlantica Hotels & Resorts. Μόνο το καλοκαίρι του 2019 προστέθηκα­ν έξι νέα ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα της TUI. Σε λίγες μέρες ανοίγει το νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα της Κρήτης, το οποίο αποτελεί το τρίτο Robinson Club στην Ελλάδα.

Αναμένεται άνοιγμα περισσότερ­ων ξενοδοχείω­ν

Στο μέτωπο των ξενοδόχων τώρα η πιο γρήγορη διεκπεραίω­ση των αιτήσεων αποπληρωμή­ς των παρόχων του προγράμματ­ος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ φαίνεται να λειτουργεί ευεργετικά και να βοηθά ώστε να ανοίξουν περισσότερ­α ξενοδοχεία. Σημειώνετα­ι ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η καταβολή της επιδότησης θα ολοκληρώνε­ται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντός 30 ημερών από την υποβολή αιτήσεων με πλήρη δικαιολογη­τικά και όχι σε τέσσερις μήνες όπως ίσχυε.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδία­ς ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος εκτίμησε ότι αυτή η απόφαση θα συντείνει στο άνοιγμα περισσότερ­ων μονάδων. Πάντως, σε όσα έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 20%, όπως εκτίμησε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece