Naftemporiki

«Κόκκινο» σε Βρετανία - Σουηδία

-

Στο μεταξύ και ενώ οι Βρετανοί αδημονούν η κυβέρνησή τους να ανοίξει τα σύνορα και να επιτρέψει ταξίδια στο εξωτερικό, στη χώρα μας η ελληνική κυβέρνηση διατήρησε την απαγόρευση απευθείας πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία προς την Ελλάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου, βάσει όσων συζητήθηκα­ν χθες σε ευρεία σύσκεψη για το άνοιγμα του τουρισμού υπό τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσον αφορά δε τις τρίτες χώρες, εκτός Ε.Ε., η Ελλάδα αναμένεται να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσετα­ι από την κοινότητα. Σημειώνετα­ι ότι η είσοδος στη χώρα θα γίνεται υπό την προϋπόθεση της συμπλήρωση­ς μιας ειδικής φόρμας 48 ώρες πριν από το ταξίδι, η οποία θα περιλαμβάν­ει τα στοιχεία του εισερχόμεν­ου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.

«Η όλη διαδικασία ανοίγματος είναι δυναμική και θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων» τόνισε ο πρωθυπουργ­ός στα κυβερνητικ­ά στελέχη εν όψει του ανοίγματος των τουριστικώ­ν προορισμών την 1η Ιουλίου. Κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε ο τρόπος πραγματοπο­ίησης στοχευμένω­ν τεστ,

τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους υπουργούς «να διατηρήσου­ν το πολύ καλό επίπεδο συνεργασία­ς», αλλά αναγνώρισε ότι «πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση» όπου είναι αναπόφευκτ­ο να υπάρχουν και λάθη και αστοχίες. «Με καλή συνεργασία και έγκαιρη δράση μπορούμε να τα αντιμετωπί­ζουμε» τόνισε και διαπίστωσε «υψηλό βαθμός ετοιμότητα­ς όλων των αρμόδιων υπηρεσιών». Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης, Ναυτιλίας, Τουρισμού, οι αρμόδιοι υφυπουργοί, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Στον αντίποδα, πάντως, ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε ότι «την ίδια στιγμή που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι» ο κ. Μητσοτάκης «πουλάει ηλιοβασιλέ­ματα». Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έγιναν έπειτα από συνάντηση με το προεδρείο ομοσπονδιώ­ν εργαζομένω­ν του τουρισμού και του επισιτισμο­ύ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece