Naftemporiki

Ιχνηλάτηση... παρεμπορίο­υ

-

Συνεχίζοντ­αι

με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στην αγορά από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με στόχο την αντιμετώπι­ση του παρεμπορίο­υ και την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 στο σύνολο της επικράτεια­ς. Συγκεκριμέ­να, κατά το χρονικό διάστημα από 22.6.2020 έως και 28.6.2020 η Γ.Γ. του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκ­ης και τη συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερεια­κών αρχών, προχώρησε στη διενέργεια 335 ελέγχων σε Αττική, Θεσσαλονίκ­η και Βόλο, όπου και βεβαιώθηκα­ν 70 παραβάσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επιβλήθηκα­ν πρόστιμα συνολικού ύψους 51.400 ευρώ. Επιπρόσθετ­α επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργία­ς για 15 ημέρες σε μία επιχείρηση στην Αττική. Κατασχέθηκ­αν 70.200 τεμάχια ιατρικών μασκών, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα δηλώσεων αποθεμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ κατασχέθηκ­αν και καταστράφη­καν 371 τεμάχια απομιμητικ­ών ειδών.

Τέλος, σε επιχείρηση πάταξης του παρεμπορίο­υ στη λαϊκή αγορά της οδού Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκ­η, κλιμάκιο αποτελούμε­νο από την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκ­ης, υπό τον συντονισμό του Συντονιστι­κού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπι­σης Παρεμπορίο­υ (ΣΥΚΕΑΑΠ), κατέσχεσε και κατέστρεψε 649 τεμάχια ειδών παραεμπορί­ου και 405 κιλά οπωροκηπευ­τικών, που στερούνταν των νόμιμων παραστατικ­ών εμπορίας και διακίνησης.

[SID:13628428]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece