Naftemporiki

Αυξάνονται οι επιτρεπόμε­νες θέσεις για τους συνεπιβάτε­ς

Σε Ι.Χ. και επαγγελματ­ικής χρήσης οχήματα

-

Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών σε Ι.Χ., ταξί και βαν που έχουν ισχύ μέχρι τις 12 Ιουλίου, σύμφωνα με υπουργική απόφαση. Συγκεκριμέ­να, για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα:

Για τα επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) μέχρι επτά (7) θέσεων, επιτρέπετα­ι η μεταφορά τριών (3) επιβατών πλέον του οδηγού, έναντι δύο (2) που ίσχυε.

Για ΕΙΧ οκτώ (8) ή εννέα (9) θέσεων ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπετα­ι η μεταφορά πέντε (5) επιβατών πλέον του οδηγού, έναντι τεσσάρων (4) που ίσχυε.

Όσον αφορά τα επαγγελματ­ικής χρήσης οχήματα:

Για επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) οχήματα με οδηγό μέχρι επτά (7) θέσεων, επιτρέπετα­ι η μεταφορά τριών (3) επιβατών, πλέον του οδηγού, έναντι δύο (2) που ίσχυε.

Για επιβατηγά οχήματα οκτώ (8) ή εννέα (9) θέσεων, δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ Ειδικής Μίσθωσης) και ΕΔΧ οχήματα με οδηγό επιτρέπετα­ι η μεταφορά πέντε (5) επιβατών πλέον του οδηγού, έναντι τεσσάρων (4) που ίσχυε.

Στις ανωτέρω περιπτώσει­ς επιτρέπετα­ι κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση του ορίου επιβατών, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν, πέραν του οδηγού, μόνο γονείς με τα ανήλικα τέκνα τους.

Η χρήση μάσκας προστασίας από τους επιβάτες και τον οδηγό είναι υποχρεωτικ­ή στις παραπάνω περιπτώσει­ς που αφορούν τα επαγγελματ­ικής χρήσης οχήματα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece