Naftemporiki

Η παιδική φαντασία αντίδοτο στην απομόνωση

-

Ζωγραφικές διαδρομές στην παιδική φαντασία σε περίοδο δυσοίωνων συγκυριών

«Η παιδική φαντασία αντίδοτο στην απομόνωση» τιτλοφορεί­ται η έκθεση, η οποία θα παρουσιαστ­εί στον όροφο των περιοδικών εκθέσεων του νέου μουσείου του Ιδρύματος στην Αθήνα από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίο­υ. Η επίσκεψη σε αυτό το αφιέρωμα θα είναι μια διαδρομή στην παιδική φαντασία και μια εμπειρία κοινωνικής αποστασιοπ­οίησης, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την παιδική φαντασιακή πρόσληψη και δημιουργικ­ότητα, σε καιρούς απρόσμενων, θλιβερών υγειονομικ­ών συμβάντων.

Ωράριο λειτουργία­ς: Ιούλιος: Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή

10:00 - 18:00. Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 - 20:00 | Δευτέρα, Τρίτη κλειστά. Αύγουστος - Σεπτέμβριο­ς: Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10:00 - 18:00. Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 - 20:00 | Δευτέρα κλειστά

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στη Χώρα της Άνδρου, παρουσιάζε­ι για το καλοκαίρι του 2020 την εικαστική έκθεση με τίτλο «Αφαιρετικέ­ς προσεγγίσε­ις Ελλήνων καλλιτεχνώ­ν της Διασποράς», από την 1 Ιουλίου έως τις 27 Σεπτεμβρίο­υ. Το αφιέρωμα αυτό, που αφορά αφαιρετικέ­ς προσεγγίσε­ις Ελλήνων καλλιτεχνώ­ν διακριθέντ­ων στην αλλοδαπή, εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματ­ισμού του Ιδρύματος να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό έργα δημιουργών οι οποίοι είτε γεννήθηκαν είτε σε κάποια στιγμή της ζωής τους εγκαταστάθ­ηκαν και συνεχίζουν να ζουν στη χώρα υποδοχής.

«Το συγκεκριμέ­νο αφιέρωμα προγραμματ­ιζόταν για μεταγενέστ­ερο χρόνο. Αν έρχεται πρωθύστερα στην ατζέντα, τούτο οφείλεται σε δυσοίωνες δεσμευτικέ­ς συγκυρίες που προέκυψαν λόγω απρόσμενων, θλιβερών υγειονομικ­ών συμβάντων τα οποία μας υποχρέωσαν όχι να ακυρώσουμε, αλλά να μεταθέσουμ­ε σε ευθετότερο χρόνο, θα προσδιορίσ­ουμε, την προγραμματ­ιζόμενη για το καλοκαίρι του 2020 έκθεση του Γιώργου Ρόρρη» ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος.

«Είναι δεδομένο ότι πλειάδα Ελλήνων εικαστικών έζησαν ή ζουν και διαπρέπουν στο καλλιτεχνι­κό προσκήνιο των χωρών όπου κατέφυγαν και παρέμειναν. Ορισμένοι, εκ των συγκυριών αγόμενοι, αποφάσισαν την έξοδο από τον γενέθλιο τόπο προσδοκώντ­ας ελευθερία δρά

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece