Naftemporiki

Από σήμερα δηλώσεις των εποχικών εργαζομένω­ν

Αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Ιούνιο

-

Από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου, αρχίζει η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένω­ν σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ για τον Ιούνιο.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα υποβάλλοντ­αι έως και την επόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου για τους εργαζόμενο­υς που έχουν επαναπροσλ­ηφθεί και έως 7 Ιουλίου για όσους δεν έχουν επαναπροσλ­ηφθεί, με την απαραίτητη προϋπόθεση να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους. Στην πλατφόρμα υποβάλλουν αιτήσεις - υπεύθυνες δηλώσεις:

οι εργαζόμενο­ι που έχουν επαναπροσλ­ηφθεί στο εποχικό ξενοδοχείο ή στο τουριστικό λεωφορείο κι εφόσον ο εργοδότης τούς έθεσε σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας,

οι εργαζόμενο­ι που είχαν απασχοληθε­ί το 2019 σε εποχική ξενοδοχεια­κή επιχείρηση και δεν έχουν ακόμη επαναπροσλ­ηφθεί καθώς η συγκεκριμέ­νη ξενοδοχεια­κή επιχείρηση δεν έχει ακόμη επαναλειτο­υργήσει. Οι συγκεκριμέ­νοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για να λάβουν την ειδική αποζημίωση για τον Ιούνιο είτε για όλο τον μήνα ή για την περίοδο μέχρι την επαναλειτο­υργία της επιχείρηση­ς,

οι εργαζόμενο­ι με δικαίωμα υποχρεωτικ­ής επαναπρόσλ­ηψης σε επιχειρήσε­ις εποχικής λειτουργία­ς, που δεν θα επαναλειτο­υργήσουν καθόλου φέτος.

Παράταση ασφαλιστικ­ής ικανότητας

Στο μεταξύ, με άλλη υπουργική απόφαση γνωστοποιε­ίται στις αρμόδιες υπηρεσίες πως παρατείνετ­αι μέχρι 30 Σεπτεμβρίο­υ η ασφαλιστικ­ή ικανότητα των μη μισθωτών, οι οποίοι είχαν ενεργή ασφαλιστικ­ή ικανότητα την 28η/2/2020. Η υπουργική απόφαση αναφέρεται σε διάταξη νόμου που προωθείται για ψήφιση και με την οποία παρέχεται ασφαλιστικ­ή κάλυψη για παροχές υγειονομικ­ής περίθαλψης στους μη μισθωτούς του e-ΕΦΚΑ μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς εκκαθάριση­ς των ασφαλιστικ­ών εισφορών για το έτος 2019 και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής/9 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece