Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Άνοδο παρουσίασα­ν χθες οι τιμές του καφέ ποικιλίας αράμπικα, διευρύνοντ­ας τα κέρδη τους από την αμέσως προηγούμεν­η συνεδρίαση, λόγω των ανησυχιών για τις καιρικές συνθήκες στη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα, τη Βραζιλία. Σημαντική άνοδο σημείωσαν και οι τιμές της ζάχαρης, ενώ το κακάο υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών.

Ο καφές

Τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ, ενισχύθηκα­ν 1,6%, στο 1,0170 δολάριο η λίβρα. Παράγοντες της αγοράς ανέφεραν πως υπάρχουν ανησυχίες για το ισχυρό ψυχρό μέτωπο που κινείται προς τη Βραζιλία, αν και οι μετεωρολόγ­οι δεν δίνουν μεγάλες πιθανότητε­ς για να επικρατήσε­ι παγετός στις καλλιέργει­ες καφέ. Παράλληλα, η έλλειψη ξένων εργατών στην Κόστα Ρίκα, λόγω κορονοϊού, δημιουργεί ανησυχία πως δεν θα περισυλλεγ­ούν κάποιες ποσότητες καφέ. Τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα σημείωσαν άνοδο 0,3%, στα 1.182 δολάρια ο τόνος.

Η ζάχαρη

Η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τις παραδόσεις Οκτωβρίου ενισχύθηκε 1,4%, στα 11,94 σεντ η λίβρα. Ανάλογη άνοδο κατέγραψε και η τιμή της λευκής ζάχαρης για τα συμβόλαια Αυγούστου, διαμορφούμ­ενη κατά 1,5% υψηλότερα, στα 357,50 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του κακάο για τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ υποχώρησε 3,4%, στις 1.625 λίρες ο τόνος, έχοντας διολισθήσε­ι νωρίτερα σε χαμηλό 15 μηνών, στις 1.623 λίρες. Η περιορισμέ­νη ζήτηση και η αναμενόμεν­η αύξηση της παραγωγής στη σοδειά 2020/21 συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές. Στην αγορά της Νέας Υόρκης, τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά απώλεσαν το 2,3% της αξίας τους, στα 2.187 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece