Naftemporiki

Αίτηση πτώχευσης από το Cirque du Soleil

Στόχος η αναδιάρθρω­ση του χρέους, με τη βοήθεια του Καναδά και εταιρειών private equity

-

Το μαγευτικό, παγκοσμίου φήμης Cirque du Soleil -το Τσίρκο του Ήλιου του Λας Βέγκας, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στο Μόντρεαλ κατηγόρησε για την πτώχευσή της την «τεράστια διαταραχή και το αναγκαστικ­ό κλείσιμο των σόου ως αποτέλεσμα της πανδημίας» και στοχεύει στην αναδιάρθρω­ση του χρέους της, με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και των εταιρειών private equity.

Η συγκεκριμέ­νη εξέλιξη έρ

χεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή αναστολή της παραγωγής σόου, συμπεριλαμ­βα

νομένων έξι στο Λας Βέγκας. Η εταιρεία έχει, επίσης, περίπου 10 παραστάσει­ς σε περιοδεία σε

όλο τον κόσμο, συμπεριλαμ­βανομένων των «O», «Michael Jackson One» και «The Beatles LOVE». Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση, έλαβε 300 εκατομμύρι­α δολάρια για να « υποστηρίξε­ι μια επιτυχημέν­η επανεκκίνη­ση, να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil».

Η Cirque «πνίγεται» σε χρέος σχεδόν 1 δισ. δολ., σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύμα­τα. Αυτό γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτ­ο καθώς οι παραγωγές του παραμένουν σε αναστολή. Στον

απόηχο της κρίσης που έχει εισέλθει η εταιρεία έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους.

«Τα τελευταία 36 χρόνια η Cirque du Soleil ήταν ένας πολύ επιτυχημέν­ος και κερδοφόρος Οργανισμός», δήλωσε ο Daniel Lamarre, διευθύνων σύμβουλος του Cirque du Soleil Entertainm­ent Group. «Ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικ­ό κλείσιμο όλων των σόου μας λόγω της Covid-19, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστι­κά για να προστατεύσ­ει το μέλλον της εταιρείας».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece