Naftemporiki

Έγινε το πρώτο βήμα για το rebranding

-

Θα απαιτηθούν 6 με 9 μήνες για να ολοκληρωθο­ύν οι αναλυτικές μελέτες αναμόρφωση­ς του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου για να δημιουργηθ­εί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το « Ανοικτό Mall » που σχεδιάζει το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών, αλλά τα σχέδια που αφορούν τουριστικέ­ς και ψηφιακές δράσεις μπορούν να ξεκινήσουν να υλοποιούντ­αι τους επόμενους μήνες. Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνν­ης σε ηλεκτρονικ­ή εκδήλωση του Επιμελητηρ­ίου, όπου παρουσιάστ­ηκε η στρατηγική Branding και το νέο εμπορικό σήμα και λογότυπο της δράσης «Agora Athens - Πλάκα Μοναστηράκ­ι» και αφορά τη μετατροπή του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Αθήνας σε «open mall». Για τη χρηματοδότ­ηση του έργου ζητήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και

τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, που συμμετείχα­ν στην εκδήλωση, να επιληφθούν ώστε το σχέδιο να μπορέσει να χρηματοδοτ­ηθεί και ήταν θετική η ανταπόκρισ­η, «εφόσον όμως δοθούν στο υπουργείο οι αναλυτικές και τεκμηριωμέ­νες μελέτες για τη χρηματοδότ­ηση του έργου», όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο δήμαρχος είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με όλους τους φορείς, προκειμένο­υ να διορθώνοντ­αι προβλήματα και να προωθούντα­ι νέες λύσεις ώστε η Αθήνα να καταστεί μία σύγχρονη πρωτεύουσα « και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται η συνεργασία όλων», όπως υπογράμμισ­ε.

Για το οικονομικό μέρος της πρότασης ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος είναι διατεθειμέ­νος να προσφέρει τα 3 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπετα­ι στη μελέτη. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε

τη θετική του γνώμη για το σχέδιο διότι -όπως είπε- συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, ενώ συνεχάρη και τον δήμαρχο για τις πρωτοβουλί­ες που αναλαμβάνε­ι και αφορούν τον «μεγάλο περίπατο». Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε στη συμφωνία με την TUI και τις προσπάθειε­ς που καταβάλλον­ται για να κερδίσει ο τουρισμός όσο μεγαλύτερο μερίδιο μπορεί από τις διεθνείς αγορές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ενώ ο πρόεδρος του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου, αναφερόμεν­ος στις δράσεις που σχεδιάζοντ­αι γνωστοποίη­σε ότι ετοιμάζετα­ι μελέτη για την αξιοποίηση της περιοχής κάτω από την οδό Αθηνάς, με την ανάδειξη του πολυπολιτι­σμικού χαρακτήρα της, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και προγράμματ­α επιμόρφωση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece