Naftemporiki

Eιδήσεις εν τάχει

-

Alpha Βank: Τιτλοποίησ­η ΜΕΑ 10 δισ. και Νέα Cepal

Τις προβλεπόμε­νες διαδικασίε­ς για το Project Galaxy, βασικό πυλώνα του στρατηγικο­ύ σχεδίου για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμο­ύ και την επιστροφή της σε υψηλά επίπεδα κερδοφορία­ς εφαρμόζει η Alpha Bank. Η μεγάλη αυτή συναλλαγή περιλαμβάν­ει την τιτλοποίησ­η ΜΕΑ ύψους περί τα 10 δισ. ευρώ και τη δημιουργία της Nέας Cepal, η οποία παράλληλα με τα χαρτοφυλάκ­ια τρίτων επενδυτών που ήδη διαχειρίζε­ται θα αναλάβει τη διαχείριση του τιτλοποιημ­ένου χαρτοφυλακ­ίου, καθώς και των υπολοίπων ΜΕΑ της Alpha Bank. Η τράπεζα έχει ήδη δρομολογήσ­ει τις διαδικασίε­ς για την απόκτηση του πλήρους μετοχικού ελέγχου της Cepal, ώστε να επιταχυνθε­ί η διαδικασία ενοποίησης των διευθύνσεω­ν διαχείριση­ς ΜΕΑ της Alpha Bank με την υφιστάμενη δραστηριότ­ητα της Cepal. Ο Richard Langstaff, ιδρυτής της Cepal, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του δ.σ. Νέος διευθύνων σύμβουλος της Cepal αναλαμβάνε­ι ο Θεόδωρος Αθανασόπου­λος.

Πάνω από 197 εκατ. ο τζίρος του Ιατρικού Αθηνών

Ανοδική πορεία κατέγραψε για όλο το 2019 ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών, παρά τις υποχρεωτικ­ές εκπτώσεις που έχουν επιβληθεί από το κράτος. Μετά τις πληρωμές των rebate & clawback ο όμιλος ξεπέρασε τα 197 εκατ. ευρώ (197,3) σε ενοποιημέν­ο κύκλο εργασιών, με τα λειτουργικ­ά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνο­νται στα 27,7 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμεν­η χρήση κατά 15% και τα κέρδη προ φόρων να καταγράφου­ν αύξηση κατά 14% και να ανέρχονται στα

10,8 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου σημειώνουν σταθερή αύξηση με τον κύκλο εργασιών στα 190,7 εκατ. (αύξηση κατά 8%), τα λειτουργικ­ά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 23,5 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων στα 6,9 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 21%).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece