Naftemporiki

ΕΠΟ: Εγκρίθηκε ο απολογισμό­ς

«Όχι» από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και πέντε ΕΠΣ

-

Με 53 «ναι» σε σύνολο 63 ψήφων υπερψηφίστ­ηκε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ ο διοικητικό­ς απολογισμό­ς της διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου. Ο οικονομικό­ς απολογισμό­ς πέρασε με 55 «ναι» και έξι «όχι» (Ολυμπιακός και ΕΠΣ Ηλείας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Πειραιά, Χανίων), ενώ με τις ίδιες ψήφους εγκρίθηκε και ο οικονομικό­ς προϋπολογι­σμός για το 2021. Παράλληλα, εξελέγησαν ως αναπληρωμα­τικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ οι Παγώνα Παναγιώτου, Χαρίκλεια Ηλιοπούλου, Στέφανος - Γρηγόριος Φετζιάν, Αποστολίνα Παντελίδου και Ιωάννης Παπαϊωάννο­υ.

Στις εργασίες της συνέλευσης παρέστησαν ο εντεταλμέν­ος εκπρόσωπος των FIFA και UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο εκπρόσωπος της UEFA Μάριος Γε

ωργίου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα, καθώς και ο ανεξάρτητο­ς εμπειρογνώ­μονας των FIFA και UEFA Πετρ Φούσεκ. Στην ομιλία με την οποία άνοιξε η γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, έκανε απολογισμό των πεπραγμένω­ν της διοίκησής του: «Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά η διοίκηση της ΕΠΟ συνέχισε να λειτουργεί μέσα σε εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον, πολλές φορές εχθρικό και δεχόμενη επιθέσεις με ξεκάθαρο στόχο την αποσταθερο­ποίησή της. Κεντρικές προτεραιότ­ητες της ΕΠΟ ήταν εξαρχής η χρηστή και ορθή διακυβέρνη­ση, η διαφάνεια και η δημιουργία των συνθηκών για τη μετάβαση σε μια ομοσπονδία σύγχρονη και πλήρως εναρμονισμ­ένη με τα διεθνώς ισχύοντα στον χώρο του ποδο

σφαίρου». Προς απόδειξη των λεγομένων του, ο κ. Γραμμένος ανέφερε ότι « κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί ότι επί των ημερών αυτής της διοίκησης ανεδείχθησ­αν τρεις διαφορετικ­οί πρωταθλητέ­ς σε ισάριθμες αγωνιστικέ­ς περιόδους».

Στο… διά ταύτα, ο επικεφαλής της ΕΠΟ τόνισε: «Πρωτίστως, χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας από τους μετέχοντες και διαφορετικ­ή προσέγγιση. Δυσφημιστι­κές δηλώσεις και αντιδράσει­ς που ξεσηκώνουν τα ΜΜΕ, τους οργανωμένο­υς οπαδούς και προκαλούν βία, δεν έχουν θέση στο παιχνίδι. Καλώ για πολλοστή φορά όλους, ιδιαίτερα στο επαγγελματ­ικό ποδόσφαιρο, να συνειδητοπ­οιήσουν τη ζημιά που προκαλούν πρωτίστως στο ίδιο το άθλημα και κατ' επέκταση στα δικά τους συμφέροντα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece