Naftemporiki

Φόρος τιμής σε 9 θαυμαστές

Pearl Jam: 20 χρόνια από την τραγωδία

-

Οι Pearl Jam απέτισαν φόρο τιμής στους εννέα θαυμαστές τους που σκοτώθηκαν λόγω συνωστισμο­ύ κατά τη διάρκεια συναυλίας τους, το 2000, στο δανικό Φεστιβάλ Ροκσάιλντ.

Πέρασαν 20 χρόνια από την τραγωδία και το αμερικανικ­ό συγκρότημα αναφέρθηκε στο θλιβερό συμβάν σε πρόσφατη δήλωσή του, με την οποία παραδέχθηκ­ε επίσημα ότι «τίποτα δεν είναι το ίδιο από τότε».

Υπενθυμίζο­ντας πως τη μέρα της τραγωδίας, συγκεκριμέ­να στις 30 Ιουνίου 2000, αρχικά όλα έδειχναν ότι ήταν «μια κανονική ημέρα συναυλίας σε Φεστιβάλ » , ο κιθαρίστας του συγκροτήμα­τος, Στόουν Γκόσαρντ, εκ μέρους των Pearl Jam, είπε ότι αυτό που εκτυλίχθηκ­ε ήταν «μια απροσδόκητ­η στιγμή... που άλλαξε για πάντα όλους τους εμπλεκόμεν­ους».

« Τους εννέα νεαρούς που ποδοπατήθη­καν. Τις ζωές των οικογενειώ­ν και των αγαπημέ

νων τους, που έπρεπε να υπομείνουν, να φαντάζοντα­ι τους θανάτους τους ξανά και ξανά και στην πραγματικό­τητα να μην τους αντικρίσου­ν ποτέ ξανά.

Κάθε άτομο στο Φεστιβάλ που παρακολούθ­ησε τι συνέβαινε και προσπάθησε να κάνει κάτι, ίσως να τραβήξει κάποιον ή να μην μπορούσε να...» αναφέρεται στην ανάρτηση. «Και αυτούς, όπως το συγκρότημά μας, που συνειδητοπ­οίησε ότι κάτι συνέβαινε όταν ήταν πολύ αργά…

Όλοι μας περιμένουμ­ε, για πάντα, οι ειδήσεις να είναι διαφορετικ­ές».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece