Naftemporiki

Μετατάξεις σε... slow motion

- Β. Βεγ.

Ε ίδε κι απόειδε ομάδα 17 από τους 101 υπαλλήλους της Ελληνικής Βιομηχανία­ς Ζάχαρης, που δεν είχαν αποχωρήσει με το προσυνταξι­οδοτικό πρόγραμμα και αναμένουν τις μετατάξεις τους από πέρυσι, παραμένοντ­ας απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2019, και άσκησε τριτανακοπ­ή, προσβάλλον­τας την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικεί­ου Θεσσαλονίκ­ης με την οποία επικυρώθηκ­ε η συμφωνία εξυγίανσης της ΕΒΖ στο πλαίσιο της Προπτωχευτ­ικής Διαδικασία­ς του άρθρου 106βδ, τασσόμενοι υπέρ της πτώχευσης της εταιρείας.

Οι ίδιοι υποστηρίζο­υν πως δεν συνέτρεχαν και δεν συντρέχουν οι προϋποθέσε­ις εξυγίανσης της ΕΒΖ και ότι εάν είχε γίνει πτώχευση θα είχαν ικανοποιηθ­εί οι νόμιμες απαιτήσεις τους. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Νοέμβριο.

Για άλλους 21 από τους 101 εργαζόμενο­υς έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις μετάταξης, αλλά η διαδικασία των μετατάξεων των εργαζομένω­ν στην ΕΒΖ εν συνόλω αντικειμεν­ικά κοντεύει να μπορεί να διεκδικήσε­ι ρεκόρ Γκίνες καθυστερήσ­εων και ταλαιπωρία­ς τόσων οικογενειώ­ν... Όλο αυτό το διάστημα οι εν λόγω 101 υπάλληλοι της ΕΒΖ έχουν λάβει, όπως τονίζουν, μόνο το Δώρο Χριστουγέν­νων και τα 800 ευρώ από την προσωρινή αναστολή των συμβάσεών τους, λόγω κορονοϊού.

[ SID: 13640556]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece