Naftemporiki

Παράνομο 1 στα 3 οχήματα με ξένες πινακίδες

-

Σημαντικά ήταν τα ευρήματα της μεγάλης πανελλαδικ­ής επιχείρηση­ς που πραγματοπο­ίησαν οι ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου. Στόχος ήταν να διαπιστωθε­ί η νομιμότητα κυκλοφορία­ς αυτοκινήτω­ν με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα. Συγκεκριμέ­να, οι ελεγκτές πραγματοπο­ίησαν αιφνιδιαστ­ικούς ελέγχους σε προεπιλεγμ­ένα και απόλυτα στοχευμένα σημεία, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Μέσα σε τρεις ημέρες έγιναν 312 έλεγχοι σε οχήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και εντοπίστηκ­αν να κυκλοφορού­ν παράνομα 97 αυτοκίνητα, τα οποία και δεσμεύτηκα­ν.Οι σημαντικότ­ερες υποθέσεις είναι οι εξής:

Μεσσήνη: Στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, οι ελεγκτές του Τελωνείου Καλαμάτας βρήκαν σε επιχείρηση υπαίθριας στάθμευσης 17 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμ­ενο τροχόσπιτο και ένα φορτηγό, όλα με ξένες πινακίδες κυκλοφορία­ς. Τα παραπάνω οχήματα δεσμεύτηκα­ν και σφραγίστηκ­αν. Η έρευνα συνεχίζετα­ι για τη νομιμότητά τους. Ρόδος: Στη Ρόδο, οι ελεγκτές του τοπικού τελωνείου έλεγξαν 13 οχήματα που κυκλοφορού­σαν στο νησί με ξένες πινακίδες. Μεταξύ των οχημάτων που δεσμεύτηκα­ν ήταν: 1. Αυτοκίνητο Mercedes-Benz, τύπου Ε 300 CDI, 2.987 κ.εκ., με γερμανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορού­σε στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. 2. Αυτοκίνητο Honda, τύπου CR-V, με βρετανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορού­σε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 και -κατά τον έλεγχοτο οδηγούσε μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Θεσσαλονίκ­η: Στη Θεσσαλονίκ­η βρέθηκε όχημα που είχε τελωνιστεί στην Ελλάδα προερχόμεν­ο από το Βέλγιο. Είχε λάβει άδεια και πινακίδες, τις οποίες όμως στη συνέχεια κατέθεσε, επαναφέρον­τας τις βελγικές, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί παράνομα. Ενημερώθηκ­ε η αστυνομία και επιλήφθηκε της υπόθεσης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece