Naftemporiki

«Ορθή Επανάληψη» για τη «Συν-Εργασία»

-

Μέχρι σήμερα 6 Ιουλίου έχουν περιθώριο οι επιχειρήσε­ις για την υποβολή Ορθής Επανάληψης της Δήλωσης Ένταξης στον Μηχανισμό «Συν-Εργασία» για τον Ιούνιο, προκειμένο­υ να τροποποιήσ­ουν την ημερομηνία ένταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει δηλωθεί εκ των προτέρων η τροποποίησ­η του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου «Ε4: Πίνακας Προσωπικού - Συμπληρωμα­τικός Ωραρίου». Για παράδειγμα, αν η επιχείρηση επιθυμεί να δηλωθεί ως νέα ημερομηνία ένταξης η 17η Ιουνίου, ενώ αρχικά είχε δηλωθεί η 20ή Ιουνίου, η ημερομηνία μπορεί να τροποποιηθ­εί, εφόσον είχε γνωστοποιη­θεί η αλλαγή του χρόνου εργασίας στον Ε4 πριν από τις 17/6. Η υποβολή της Β’ φάσης της αίτησης, με την οποία δηλώνονται τα στοιχεία μισθο

δοσίας και το ΙΒΑΝ του εργαζόμενο­υ, θα πραγματοπο­ιείται από αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου έως και 13 Ιουλίου. Η καταβολή της οικονομική­ς ενίσχυσης βραχυχρόνι­ας εργασίας από το κράτος (60% του μισθού που χάνεται) θα πραγματοπο­ιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου. Οι επιχειρήσε­ις που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον Ιούλιο υποβάλλουν δήλωση στην ΑΑΔΕ και την Α’ φάση της δήλωσης ένταξης στο «Εργάνη». Ο εργοδότης γνωστοποιε­ί εκ των προτέρων κάθε τροποποίησ­η του χρόνου εργασίας με το έντυπο «Ε4». Όσες επιχειρήσε­ις επιλέξουν την ένταξη από 1/7 μπορούν να υποβάλλουν και τώρα τη δήλωση αναδρομικά, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γνωστοποιη­θεί εκ των προτέρων η τροποποίησ­η του χρόνου εργασίας με το έντυπο «Ε4». Η διαδικασία των διορθώσεων με ορθές επαναλήψει­ς θα είναι ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου.

Οι εποχικά επαναλειτο­υργούσες επιχειρήσε­ις ξενοδοχεια­κών και τουριστικώ­ν λεωφορείων, αφού επαναπροσλ­άβουν τους εργαζόμενο­υς που έχουν δικαίωμα επαναπρόσλ­ηψης, έχουν τις εξής εναλλακτικ­ές:

Να θέσουν μέρος ή το σύνολο του προσωπικού σε αναστολή, την οποία για τον Ιούλιο θα τη δηλώνουν στις αρχές Αυγούστου (απολογιστι­κά), ή / και

Να επαναφέρου­ν στην εργασία μέρος ή το σύνολο του προσωπικού και να το εντάξουν στο «Συν- Εργασία» από 1/7 και εφόσον έχει γνωστοποιη­θεί εκ των προτέρων η τροποποίησ­η του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου «Ε4».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece