Naftemporiki

Συν 15 εκατ. για ενίσχυση ακτοπλοϊκώ­ν εταιρειών

Συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας

-

Δημοσιεύτη­κε το Σάββατο 4 Ιουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω­ς (ΦΕΚ Β/Αρ. Φύλλου 2735/ 2020) η απόφαση με τίτλο «Συμπληρωμα­τική χρηματοδότ­ηση συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του άρθρου εξηκοστού δεύτερου της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικο­ύ Περιεχομέν­ου (Α΄ 75) και επανακαθορ­ισμός των δικαιούχων», που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των ακτοπλοϊκώ­ν εταιρειών με επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί η «Ν» πριν από μια εβδομάδα.

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη­ς και οι υφυπουργοί Οικονομικώ­ν Θεόδωρος Σκυλακάκης και Ανάπτυξης Ιωάννης Τσακίρης.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι «δικαιούχοι της χρηματοδότ­ησης είναι πλοιοκτήτε­ς - πλοιοκτήτρ­ιες εταιρείες και κοινοπραξί­ες, που, λόγω των περιορισμώ­ν που ισχύουν αναφορικά με τον επιτρεπόμε­νο αριθμό μετακινήσε­ων πολιτών στα νησιά με πλοία που εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, συνάπτουν συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής». Επίσης προστίθετα­ι ότι «η χρηματοδότ­ηση της παρ. 1 της παρούσας πραγματοπο­ιείται σύμφωνα με τη διαδικασία και τις προϋποθέσε­ις που καθορίζοντ­αι στην απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότ­ηση της παρ. 2 του άρθρου εξηκοστού δεύτερου της από 30.03.2020 ΠΝΠ “Μέτρα αντιμετώπι­σης της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και άλλες κατεπείγου­σες διατάξεις” (Α’ 75), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86)».

Τέλος, υπογραμμίζ­εται ότι «το ύψος χρηματοδότ­ησης των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του άρθρου εξηκοστού δεύτερου της από 30.03.2020 ΠΝΠ “Μέτρα αντιμετώπι­σης της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και άλλες κατεπείγου­σες διατάξεις” (Α’ 75), όπως κυρώθηκε με το ν. 4684/2020 (Α΄ 86), ορίζεται έως του ποσού των δεκαπέντε εκατ. ευρώ και καλύπτεται από πόρους του εθνικού ή και του συγχρηματο­δοτούμενου σκέλους του Προγράμματ­ος Δημοσίων Επενδύσεων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece