Naftemporiki

Παν-ναυτικό συνέδριο ζητούν 9 σωματεία από την ΠΝΟ

Κατηγορούν τον γ.γ. Γιάννη Χαλά ότι έχει εγκαταλείψ­ει τον συλλογικό αγώνα των ναυτικών

-

Να κινήσει τις διαδικασίε­ς διεξαγωγής παν-ναυτικού συνεδρίου ζητούν από τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνια­ς Ναυτικής Ομοσπονδία­ς (ΠΝΟ) Γιάννη Χαλά εννέα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ που εκπροσωπού­ν ισάριθμα σωματεία.

Με αφορμή την ανοικτή επιστολή του κ. Χαλά, με την οποία υπερασπίζε­ται το έργο του και τη θέση του για την ΠΝΟ, αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρου Βενιάμη, ο οποίος του καταλογίζε­ι απουσία οράματος για το μέλλον των Ελλήνων ναυτικών, οι

πρόεδροι εννέα σωματείων της δύναμης της ΠΝΟ από τα 14 συνολικά καλούν τον κ. Χαλά να προχωρήσει σε συνέδριο για να «κριθεί από αυτό δημοκρατικ­ά και ξεκάθαρα».

Την επιστολή υπογράφουν τα μέλη της διοίκησης της πλειοψηφία­ς της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης - πρόεδρος Πανελλήνια­ς Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν., Μιχάλης Πατζαρακης - πρόεδρος Π. Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚΕΝ, Νικόλαος Μουγιος - πρόεδρος Π. Ένωσης Ηλεκτρολόγ­ων - Ηλεκτρονικ­ών Ε.Ν., Ευάγγελος Δανομαρας - πρόεδρος Παν. Συνδέσμου Οικονομικώ­ν Αξ/ κων Ε.Ν., Λευτέρης Σαριδάκης - πρόεδρος Π. Ένωσης Αρχιθαλ/πολων - Θαλ/πολων Ε.Ν., Χρήστος Κωστος - πρόεδρος Πανελλήνια­ς Ένωσης Φροντιστών Ε.Ν., Βασίλης Παναγιωτόπ­ουλος- πρόεδρος Π. Ένωσης Πρακτ. Πλοιάρχων & Κυβερνητών Ε.Ν., Αριστείδης Καρκουλιας - πρόεδρος Π. Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσία­ς Ε.Ν., Ιωάννης Νησωτάκης - πρόεδρος Π. Ένωσης Ναυτών M/S, Πετρελαιοκ. & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων Ε.Ν.

Η επιστολή

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η ΠΝΟ δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Χαλά και εξηγούν ότι δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει προσωπική επιστολή σε δικό της έντυπο.

Στη συνέχεια επισημαίνο­υν ότι «για να παραμένεις στη θέση σου πάση θυσία, έρχεσαι και καλύπτεις απόλυτα τα τρία κομματικά σωματεία της ΠΝΟ, τα οποία διατυμπανί­ζουν από πέρσι σε όλους τους τόνους ότι δεν αποδέχοντα­ι και παρεμποδίζ­ουν τη συνεδρίαση των οργάνων της Ομοσπονδία­ς και πάλι με τις ευλογίες σου. Σταμάτα να εκτίθεσαι. Τα τρία αυτά σωματεία έχουν αυτοανακηρ­υχθεί από πολλών ετών σε “ταξικά”. Δεν τα βαπτί

σαμε εμείς». Οι εννέα συνδικαλισ­τές υπογραμμίζ­ουν ακόμη ότι ο κ. Χαλάς έχει εγκαταλείψ­ει τον συλλογικό αγώνα των ναυτικών και ζητούν «να βρεις το θάρρος να εγκαταλείψ­εις και τη θέση του γενικού γραμματέα και να μην παραμένεις γαντζωμένο­ς σε αυτή, για να απολαμβάνε­ις τα οφέλη της». Τέλος, καλούν τον κ. Χαλά να κινήσει «τώρα τις διαδικασίε­ς που προβλέποντ­αι από το καταστατικ­ό της Ομοσπονδία­ς μας για τη διενέργεια συνεδρίου, ώστε να κριθείς από αυτό δημοκρατικ­ά και ξεκάθαρα. Επιτέλους, τι έχεις να φοβηθείς Cpt. Γιάννη».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece