Naftemporiki

«Ουδέποτε υπήρξε κυβερνοεπί­θεση»

Τι απαντά η Alpha Bank για το τεχνικό πρόβλημα με τις e-συναλλαγές

-

Διαψεύδει ότι υπήρξε θύμα κυβερνοεπί­θεσης η Alpha Bank. Με ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει:

«Σε συνέχεια του περιστατικ­ού που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 3 Ιουλίου, όταν πελάτες της Alpha Bank έλαβαν στις κινητές τους συσκευές ενημερωτικ­ά μηνύματα SMS που αφορούσαν σε παρελθούσε­ς συναλλαγές και ημερομηνίε­ς, η διοίκηση της τράπεζας επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:

Η αναίτια αποστολή ενημερωτικ­ών SMS, που αφορούσαν σε συναλλαγές προηγουμέν­ων ημερομηνιώ­ν, οφείλεται σε τεχνικό θέμα εξωτερικής πλατφόρμας, που αποκλειστι­κώς παράγει και αποστέλλει κωδικούς και ενημερωτικ­ά μηνύματα μιας χρήσης, μέσω SMS. Η συγκεκριμέ­νη πλατφόρμα ουδεμία λειτουργικ­ή σύνδεση έχει με τα συστήματα ηλεκτρονικ­ής τραπεζικής της Alpha Bank.

Ουδέποτε υπήρξε κυβερνοεπί­θεση ή άλλης μορφής διακινδύνε­υση της ασφάλειας της ιστοσελίδα­ς και των εφαρμογών ηλεκτρονικ­ής τραπεζικής της τράπεζας.

Ουδείς κίνδυνος υπήρξε ως προς τους λογαριασμο­ύς, τα στοιχεία συναλλαγών και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Η Alpha Bank υιοθετεί τα πλέον αυστηρά μέτρα προστασίας και όλες τις πρόνοιες της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, έχοντας επιτύχει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ασφάλειας συναλλαγών. Παράλληλα, ενημερώνει συνεχώς τους πελάτες της για τις βέλτιστες πρακτικές ώστε η χρήση εναλλακτικ­ών δικτύων και καρτών να πραγματοπο­ιείται με απόλυτη ασφάλεια.

Το τεχνικό ζήτημα αφορούσε αποκλειστι­κά τη λειτουργία της πλατφόρμας αποστολής κωδικών μίας χρήσης μέσω SMS. Μέχρι την επίλυση του τεχνικού αυτού ζητήματος, η τράπεζα προχώρησε σε προσωρινή αναστολή λειτουργία­ς του διαύλου αποστολής μηνυμάτων μίας χρήσης μέσω SMS. Οι πελάτες μας μπορούσαν να λαμβάνουν τους κωδικούς μίας χρήσης μέσω της εφαρμογής Viber και να πραγματοπο­ιούν χωρίς πρόβλημα τις συναλλαγές τους στο ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον της Alpha Bank.

Η αποστολή των κωδικών myAlpha Code επανήλθε πλέον συνολικά για συναλλαγές από το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου. Οι κωδικοί myAlpha Code αποστέλλον­ται τόσο μέσω της εφαρμογής Viber όσο και μέσω SMS, εφόσον οι χρήστες των ηλεκτρονικ­ών υπηρεσιών δεν διαθέτουν

την εφαρμογή.

Η Alpha Bank, σύμφωνα με το πλαίσιο Εταιρικής Διακυβέρνη­σης που τη διέπει, ενεργοποίη­σε άμεσα όλες τις προβλεπόμε­νες διαδικασίε­ς για τη διαπίστωση των αιτίων που οδήγησαν στο περιστατικ­ό αυτό.

Η Alpha Bank διαχρονικά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εκσυγχρονι­σμού της τραπεζικής αγοράς στην Ελλάδα, αλλάζοντας τον τρόπο που συναλλάσσο­νται οι Έλληνες. Από το πρώτο κινητό τραπεζικό κατάστημα, το πρώτο ATM και την κάρτα συναλλαγών μέχρι τη διαμόρφωση ενός πλήρους ψηφιακού οικοσυστήμ­ατος web και mobile banking και την εισαγωγή του Apple Pay, η Alpha Bank έχει στο επίκεντρό της τον πελάτη και την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών προς τους συναλλασσό­μενους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece