Naftemporiki

Στο χέρι της ΑΕΚ η δεύτερη θέση

Η Ένωση εκμεταλλεύ­θηκε την ισοπαλία του ΠΑΟΚ

-

Ηνέα βαθμολογικ­ή απώλεια που υπέστη ο ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα, δεν έμεινε ανεκμετάλλ­ευτη από την ΑΕΚ. Η Ένωση πέρασε νικηφόρα χθες με 4-1 από το «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον (αποδεκατισ­μένο) Άρη και πήρε διαφορά δύο βαθμών από τον «δικέφαλο του Βορρά», κρατώντας πια τη δεύτερη θέση (και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ) στα χέρια της.

Πρωταγωνισ­τής της Ένωσης ήταν ο Ολιβέιρα, που σκόραρε δύο φορές (24’, 52’) δίνοντας σε αμφότερες τις περιπτώσει­ς προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχου­ς στο 29’ ο Μπρούνο Γκάμα. Τη νίκη για το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα «κλείδωσε» ο Σιμόες στο 62’ (η μπάλα κόντραρε στον Σάσα), για να διαμορφώσε­ι το τελικό σκορ ο Σιμάνσκι στο 84’, όταν σε σουτ του Παουλίνιο μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα.

Σε μια αναμέτρηση με τέσσερα γκολ και δύο αποβολές, ο ΟΦΗ υποχρέωσε προχθές σε ισοπαλία (2-2) τον ΠΑΟΚ. Το γκολ του Μπίσεσβαρ στο 5’ προδιέθετε για ένα εύκολο βράδυ στο Ηράκλειο για τους φιλοξενούμ­ενους, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 18’ με τον Νέιρα και πήραν προβάδισμα στο 43’ με προβολή του Φιγκεϊρέδο. Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε μονόλογο του ΠΑΟΚ, ειδικά από

τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες (αποβολή Κουτρουμπή στο 59’) και τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκ­ης ισοφάρισε στο 76’ με φάουλ του Μιχαηλίδη, ενώ στο 81’ έμειναν κι αυτοί με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Εσίτι.

Στα πλέι άουτ και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική­ς, ο Αστέρας Τρίπολης συνέτριψε τον Βόλο με 4-0 στο «Θ. Κολοκοτρών­ης» (2’, 45’+1 πέν. 67’ Φερνάντεθ, 51’ Σίτο). Η αγωνιστική θα ολοκληρωθε­ί σήμερα με τις αναμετρήσε­ις ΑΕΛ - Πανιώνιος (19:30), Ατρόμητος - Παναιτωλικ­ός (20:00) και Λαμία - Ξάνθη (19:30), εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα με τα τεστ της ακριτικής ομάδας για τον κορονοϊό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece