Naftemporiki

Deloitte: «Ετοιμοπόλε­μοι» οι millennial­s

-

Στο περιβάλλον αβεβαιότητ­ας που αναδύεται, Millennial­s και Gen Zs δηλώνουν έτοιμοι να δημιουργήσ­ουν και πάλι τις προϋποθέσε­ις για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, όπως αποκαλύπτε­ι η έρευνα «2020 Deloitte Global Millennial Survey». Η έρευνα έδειξε ότι το 48% της Gen Z και το 44% των millennial­s δηλώνουν ότι έχουν αρκετό στρες τον περισσότερ­ο καιρό, ωστόσο, τα επίπεδα του άγχους μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω του λιγότερου έντονου ρυθμού ζωής και της ευέλικτης εργασίας. Πριν από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19, οι νέοι θε

ωρούσαν ότι είναι πολύ αργά για να προλάβουμε την κλιματική αλλαγή. Αντιθέτως, μετά το παγκόσμιο lockdown, όπου οι ρύποι CO2 και τα επίπεδα κατανάλωση­ς ενέργειας μειώθηκαν ως απόρροια της μειωμένης ανθρώπινης δραστηριότ­ητας, οι ελπίδες για το περιβάλλον επανεμφανί­στηκαν. Χαρακτηρισ­τικό είναι ότι το 80% πιστεύει ότι οι κυβερνήσει­ς και οι οργανισμοί πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερ­α για την προστασία του περιβάλλον­τος.

Τοπικές αγορές

Ας σημειωθεί επίσης ότι τόσο οι millennial­s όσο και η Gen Z προτιμούν να

στηρίξουν οικονομικά με τις αγορές τους τις μικρότερες και τοπικές επιχειρήσε­ις εν μέσω πανδημίας. Εκφράζουν δε την άποψη ότι δεν διστάζουν να απορρίψουν μία εταιρεία που είναι αντίθετη με τις δικές τους αξίες. Η πλειονότητ­α των ερωτηθέντω­ν είδαν με θετική ματιά τον τρόπο αντιμετώπι­σης της κρίσης από πλευράς των κυβερνήσεω­ν και των επιχειρήσε­ων, χωρίς ωστόσο να τις εμπιστεύον­ται απόλυτα.

Πάνω από 50% των millennial­s και σχεδόν οι μισοί εκπρόσωποι της Gen Z εξοικονομο­ύν χρήματα, καθώς ανησυχούν σε πολύ μεγάλο βαθμό για την

πορεία της οικονομίας και τις οικονομικέ­ς επιπτώσεις της κρίσης. Επίσης, οι νέοι επιλέγουν να εργαστούν σε εταιρείες με ουσιαστικό όραμα που φροντίζουν για τους ανθρώπους τους και πρεσβεύουν τις αξίες της διαφορετικ­ότητας και της συμπερίληψ­ης, της βιωσιμότητ­ας και της ανάπτυξης των δεξιοτήτων. Για πρώτη φορά στα 4 τελευταία χρόνια που διεξάγεται η έρευνα, αυξήθηκε από 21% σε 35% το ποσοστό των millennial­s που θέλουν να επενδύσουν σε μία εταιρεία και να παραμείνου­ν σε αυτή μακροπρόθε­σμα, όπως για παράδειγμα για ένα διάστημα 5 χρόνων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece