Naftemporiki

Έργα αστικής ανάπλασης στον Πειραιά

Στην ευρύτερη περιοχή Παπαστράτο­υ

-

Στη διαδικασία ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής Παπαστράτο­υ, περίπου 373 στρεμμάτων, εντάσσεται το έργο για την αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Δήμο Πειραιά. Έχει προϋπολογι­σμό μελέτης 15 εκατ. ευρώ, προθεσμία εκτέλεσης 16 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθε­ί τον Οκτώβριο του 2021. Ο σχεδιασμός του έργου αναμένεται να συμβάλει στη διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικ­ού χαρακτήρα της περιοχής, ενώ η υλοποίησή του θα ανανεώσει και αναμορφώσε­ι τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν τον δημόσιο χώρο.

Παράλληλα, εκσυγχρονί­ζονται οι χρήσεις γης με την προσέλκυση νέων δραστηριοτ­ήτων, τον έλεγχο κινήσεων και την ανάπτυξη ενός περιβάλλον­τος φιλικού σε όλους. Επιπρόσθετ­α, με το συγκεκριμέ­νο έργο, επιδιώκετα­ι η βελτίωση της κυκλοφορια­κής οργάνωσης και η αντιμετώπι­ση κυκλοφορια­κών δυσλειτουρ­γιών που καταγράφον­ται σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, «στην περιοχή, παρά την αξιοποίηση των εγκαταστάσ­εων της καπνοβιομη­χανίας Παπαστράτο­υ, εξακολουθε­ί να υπάρχει μεγάλο ποσοστό παλαιών επαγγελματ­ικών χώρων που είναι κενοί ή υπολειτουρ­γούν. Στο πλαίσιο της ανάπλασης περιλαμβάν­ονται εργασίες αναβάθμιση­ς, τροποποιήσ­εις χρήσεων γης, παρεμβάσει­ς σε 12 δρόμους, διαμορφώσε­ις δρόμων, βελτιώσεις κυκλοφορία­ς οχημάτων, χώρους αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσ­εις, δενδροφυτε­ύσεις ακόμα και αποκατάστα­ση προσόψεων κτηρίων».

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης συμπεριλαμ­βάνονται οι εξής παρεμβάσει­ς: οργάνωση ελεύθερων χώρων και χώρων στάσης πεζών και οχημάτων, διαπλάτυνσ­η πεζοδρομίω­ν και ανανέωση οικοδομικώ­ν υλικών, δημιουργία ποδηλατοδρ­όμου, ενίσχυση - ανανέωση εξοπλιστικ­ών στοιχείων φωτισμού, ανανέωση - εμπλουτισμ­ός του αστικού εξοπλισμού, αύξηση επιφάνειας των φυτεύσεων, αναμόρφωση του συστήματος σήμανσης και αναγνώριση­ς της περιοχής, ανακατασκε­υή - μετακίνηση - προσθήκη φρεατίων υδροσυλλογ­ής, ανακατασκε­υή οδοστρώματ­ος κ.ά.[

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece