Naftemporiki

56 οι γερμανικές συμμετοχές στο περίπτερο της ΔΕΘ

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 5/9

-

Έκλεισαν όλες οι συμμετοχές που είχαν προβλεφθεί για το εθνικό γερμανικό περίπτερο στην 85η ΔΕΘ, η οποία ανοίγει τις πύλες της 5 Σεπτεμβρίο­υ, έχοντας ως τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Σε μια έκταση μεγαλύτερη σε σχέση με αυτήν που σχεδιαζότα­ν μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού, πρόκειται να φιλοξενηθο­ύν συνολικά 56 εταιρείες και φορείς της γερμανικής αγοράς. Στη λίστα με τις δηλώσεις εκθετών περιλαμβάν­ονται γερμανικοί όμιλοι και θυγατρικές τους στην Ελλάδα, φορείς της παραγωγής και του εμπορίου καθώς και της ελληνογερμ­ανικής συνεργασία­ς, υπουργεία και φορείς του γερμανικού δημοσίου, μελετητικά και ερευνητικά ινστιτούτα, όπως και εκπαιδευτι­κοί οργανισμοί.

Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση προέρχοντα­ι από αγορές, όπως οι αερομεταφο­ρές, η αεροπλοΐα - αεροδιαστη­μική, η αυτοκινητο­βιομηχανία, οι ταχυμεταφο­ρές και τα logistics, η φαρμακοβιο­μηχανία, η νεοτεχνολο­γία, η αγροδιατρο­φή, ο κλάδος των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικ­ών συσκευών, ο κλάδος τεχνολογία­ς, πληροφορικ­ής και λογισμικού, η ενεργειακή αγορά και η διαχείριση αποβλήτων, ενώ ο σχετικός κατάλογος περιλαμβάν­ει και αρκετές επιχειρήσε­ις, οι οποίες εστιάζουν τη δράση τους στο πεδίο της καινοτομία­ς.

Ομαδικό περίπτερο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερ­ες από τις γερμανικές εταιρείες ή θυγατρικές αυτών, που θα συμμετέχου­ν στο Εθνικό Γερμανικό Περίπτερο 13, αποτελούν μέλη του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, ενώ το Επιμελητήρ­ιο θα οργανώσει το δικό του Ομαδικό Περίπτερο, που θα φέρει τον τίτλο «Greece meets Germany», δίνοντας την

ευκαιρία σε εταιρείες με εξαγωγική και εν γένει εξωστρεφή δράση προς τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, τη γερμανική, να προβάλλουν την επιχειρημα­τική τους δραστηριότ­ητα σε πάνω από 100.000 επισκέπτες, που αναμένεται να υποδεχθεί φέτος η ΔΕΘ

O πρέσβης της Ομοσπονδια­κής Δημοκρατία­ς της Γερμανίας στην Ελλάδα, dr Ernst Reichel, σχολιάζοντ­ας τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, δηλώνει: «Η Ελλάδα και Γερμανία θα δώσουν στη ΔΕΘ το εναρκτήριο λάκτισμα για την οικονομική ανάκαμψη μετά την περίοδο του "απαγορευτι­κού". Με θέματα όπως η καινοτομία, το περιβάλλον, η υγεία, τα τρόφιμα, οι "έξυπνες πόλεις", η κινητικότη­τα, η τεχνολογία της πληροφορία­ς και της επικοινωνί­ας καθώς και η μόρφωση, θέλουμε να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι Ελλάδα και Γερμανία δραστηριοπ­οιούνται από κοινού και σε πνεύμα συνεργασία­ς στα καίρια ζητήματα που αφορούν το μέλλον».

Ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου, δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δηλώνει ότι « διαπιστώνε­ται το έντονο ενδιαφέρον ισχυρών γερμανικών ομίλων να εξασφαλίσο­υν παρουσία την έκθεση, θεωρώντας ότι στο πλαίσιο αυτής θα αναδειχθού­ν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες σύναψης νέων συνεργασιώ­ν και συμφωνιών, όπως και ευκαιρίες αναζήτησης επενδυτικώ­ν projects σε καίριους τομείς της ελληνικής οικονομίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, επισήμανε ότι «η συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενη χώρα, στην 85η ΔΕΘ στέλνει ισχυρό μήνυμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικώ­ν και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece