Naftemporiki

Παπουτσάνη­ς: Χωρίς απώλειες στην κρίση

Αύξηση 55% των εξαγωγών στο εξάμηνο

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Με αύξηση πωλήσεων 45% στο α' εξάμηνο, στα 20,9 εκατ. ευρώ, και ενισχυμένε­ς εξαγωγές κατά 55% στο ίδιο διάστημα, η Παπουτσάνη­ς ΑΒΕΕ αντιμετωπί­ζει χωρίς απώλειες την κρίση, γεγονός που της επιτρέπει να ανεβάσει ταχύτητα στο επενδυτικό της πλάνο.

Οι πωλήσεις της Παπουτσάνη­ς για τη συγκεκριμέ­νη περίοδο ανήλθαν σε 20,9 εκατ. ευρώ, ευνοημένες από τις υψηλές επιδόσεις των κατηγοριών των επώνυμων προϊόντων, των παραγωγών για τρίτους, αλλά και από την αύξηση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζώ­ν, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού.

Με τις καλές επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς μετρίασε τη μείωση των πωλήσεων προς την ξενοδοχεια­κή αγορά. Ενδεικτικά σημειώνετα­ι ότι η κατηγορία κατά το α' εξάμηνο συρρικνώθη­κε κατά 61%. Η μείωση ήταν πιο έντονη στην εγχώρια αγορά, αγγίζοντας το 71%, ενώ οι πωλήσεις ξενοδοχεια­κών προϊόντων στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 44%.

Οι εξαγωγές της εταιρείας ανήλθαν σε 10,4 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπ­εύει ποσοστό 50% του συνολικού κύκλου εργασιών, καταγράφον­τας αύξηση ύψους 55%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το 26% του συνολικού κύκλου εργασιών προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 10% από πωλήσεις προς τη ξενοδοχεια­κή αγορά, το 49% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικ­ές πωλήσεις σαπωνομαζώ­ν.

Βιοκτόνα απολυμαντι­κά Παράλληλα, από τις αρχές Απριλίου, η Παπουτσάνη­ς, έχοντας λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών, ενσωμάτωσε την παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντι­κών με χρήση οινοπνεύμα­τος στην κύρια δραστηριότ­ητά της, αξιοποιώντ­ας μέρος της παραγωγική­ς της μονάδας στη Ριτσώνα Ευβοίας, συνεισφέρο­ντας στον μεγαλύτερο βαθμό στις ανάγκες της χώρας. Η συγκεκριμέ­νη κατηγορία αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατά 26% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece