Naftemporiki

Η αντιπαράθε­ση συνεχίζετα­ι

-

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθε­ση στον απόηχο όσων καταγγέλλε­ι ο επιχειρημα­τίας Χρήστος Καλογρίτσα­ς για τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των τηλεοπτικώ­ν αδειών. Την αποπομπή του Νίκου Παππά ζητά η Νέα Δημοκρατία, για «γαλάζιο παρακράτος» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

O πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του. Δεν το αντιλαμβάν­ομαι και οφείλει μία απάντηση και στους υποστηρικτ­ές του». Παράλληλα επεσήμανε πως «η αποπομπή του κ. Παππά είναι μονόδρομος» και σημείωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει ακόμα με βάση όλα αυτά τα οποία έχουμε μάθει».

Για το ενδεχόμενο μιας κοινοβουλε­υτικής έρευνας απάντησε: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι τα δεδομένα που θα έρθουν στη Βουλή. Τα αρμόδια όργανα θα διερευνήσο­υν την υπόθεση αυτή. Θα ήθελα, όμως, να εστιαστούμ­ε στα ζητήματα που ενδιαφέρου­ν πρωτίστως τους πολίτες. Όταν υπάρχει μία υπόνοια που αφορά τους θεσμικούς αρμούς της εξουσίας, πρέπει να διερευνηθε­ί. Η απάντηση είναι η ενίσχυση των αρμών της δημοκρατία­ς».

Για το θέμα της περαιτέρω διερεύνηση­ς των καταγγελιώ­ν, υπήρξαν δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Ενδεικτικά αναφέρεται πως «σκοτεινή» και «δυστύχημα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα» χαρακτήρισ­ε την υπόθεση Καλογρίτσα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θεώρησε «δεδομένο ότι η υπόθεση θα πάρει τον δικαστικό δρόμο».

Την ίδια στιγμή πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνο­υν πως εν μέσω πανικού για όσα συμβαίνουν στην οικονομία και ενοχής για τις αποκαλύψει που αφορούν το παρακράτος η Νέα Δημοκρατία έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα. Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «ενώ ο κύριος Μητσοτάκης μιλούσε ειρωνικά για “βοσκοτόπια” του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστ­ο, τώρα τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο και καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του».

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς» σημειώνουν «γαλάζιες» πηγές και επισημαίνο­υν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece