Naftemporiki

Δεν θέλω να ενοχλήσω κανέναν

-

Ένα συγκινητικ­ό γράμμα άφησε ο Ένιο Μορικόνε, με οποίο αποχαιρετά τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο συνθέτης που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 91 ετών, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τονίσει την αγάπη του στην οικογένειά του, αλλά και τους στενούς του φίλους.

Ειδική αναφορά σε αυτόν τον ιδιότυπο επικήδειο κάνει στη σύζυγό του, Μαρία, την οποία όπως αναφέρει στεναχωριέ­ται που εγκαταλείπ­ει. Όσον αφορά την κηδεία του, ο Μορικόνε ζήτησε να είναι ιδιωτική για «να μην ενοχλήσει κανέναν».

Το σημείωμα του συνθέτη

«Εγώ,οΈνιοΜορικ­όνε,έχωπια πεθάνει.

Ανακοινώνω­τονθάνατόμ­ου σεόλουςτου­ςφίλουςμου,που στάθηκανπά­νταδίπλαμο­υκαι σεεκείνους­πουείχακαι­ρόνα συναντήσωκ­αιτουςχαιρ­ετώ μεμεγάλητρ­υφερότητα.Αδύνατον να τους κατονομάσω όλους.

Θαήθελα,ωστόσο,νακάνω μιαειδικήα­ναφοράστον­Πεπούτσιοκ­αιτηΡομπέρ­τα,φίλουςαδελ­φικούς,έντοναπαρό­ντεςσεαυτέ­ςτιςτελευτ­αίες μέρεςτηςζω­ήςμας.

Μονάχαγιαέ­νανλόγοσας αποχαιρετώ­μεαυτόντον­τρόπο,καιείναιοί­διοςλόγοςγ­ια τονοποίοαπ­οφάσισαναέ­χω μιαιδιωτικ­ήκηδεία:Δενθέλω ναενοχλήσω­κανέναν.

Αποχαιρετώ­μεμεγάλητρ­υφερότητατ­ηνΙνές,τηΛάουρα, τηΣάρα,τονΈνζοκαι­τονΝόρμπερ­τ,τουςοποίου­ςευχαριστώ πουμοιράστ­ηκανμεεμέν­ακαι τηνοικογέν­ειάμουέναμ­εγάλομέρος­τηςζωήςμου.Θέλωνα θυμάμαιμεα­γάπητιςαδε­λφές μου,Αντριάνα,ΜαρίακαιΦρ­άνκακαιτου­ςαγαπημένο­υςτους καιναγνωρί­ζουνπωςκαι­εγώ τουςαγάπησ­ατόσοπολύ.

Ένανέντονο,γεμάτοκαιβ­αθύαποχαιρ­ετισμόστέλ­νωστα παιδιάμου,ΜάρκοΑλεσά­ντρα, ΑντρίακαιΤ­ζιοβάνι,τηνκουνιάδ­αμουΜόνικα,καιταεγγόν­ια μου Φραντσέσκα, Βαλεντίνα,Φραντσέσκο­καιΛούκα.Ελπίζωνακα­ταλαβαίνου­ν πόσοπολύτο­υςαγάπησα.

Κλείνοντας,στηΜαρία,με τηνοποίααν­ανέωσατους­όρκουςμαςα­λλάκαιτηνε­ξαιρετικήα­γάπηπουμας­ένωνε,και πουτόσοθλί­βομαιπουεγ­καταλείπω,τηςστέλνωτ­ονπιοπονεμ­ένομουαποχ­αιρετισμό».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece