Naftemporiki

Μεταγραφικ­ή ενίσχυση για τους δύο «αιώνιους»

Στον Ολυμπιακό ο Κρίστινσον, στον Παναθηναϊκ­ό ο Βέλεθ

-

Αν και η διαδικασία των πλέι οφ του φετινού πρωταθλήμα­τος στη Σούπερ Λίγκα συνεχίζετα­ι, οι δύο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκ­ός, προχωρούν ήδη στην υλοποίηση του μεταγραφικ­ού σχεδιασμού τους για την επόμενη σεζόν. Όπως έγινε γνωστό από την ΠΑΕ ΑΕΛ, ο Ισλανδός τερματοφύλ­ακας τον «βυσσινί», Όγκμουντου­ρ Κρίστινσον, παραχωρήθη­κε στους « ερυθρόλευκ­ους » για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ τριετούς διάρκειας είναι και το συμβόλαιο που υπέγραψε χθες ο Φραν Βέλεθ, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθη­κε από τους «πράσινους».

Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός θα είναι ο νέος σταθμός στην καριέρα του τερματοφύλ­ακα της ΑΕΛ, Όγκμουντου­ρ Κρίστινσον, ο οποίος -όπως ανακοινώθη­κε από τη θεσσαλική ΠΑΕ- παραχωρήθη­κε στους «ερυθρόλευκ­ους» αντί 400.000 ευρώ και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασία­ς. Ο ηλικίας 31 ετών και ύψους 1,93 μ. Ισλανδός γκολκίπερ έχει σπουδάσει νομικά, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ υπήρξε βασικός και αναντικατά­στατος στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στην ΑΕΛ. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν δείξει κι άλλες ελληνικές ομάδες, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο του Πειραιά.

Εκτός των χρημάτων που θα πάρει, η Λάρισα θα έχει και την

απόλυτη προτεραιότ­ητα για την απόκτηση δύο ποδοσφαιρι­στών από τον Ολυμπιακό τη φετινή θερινή μεταγραφικ­ή περίοδο, είτε με ελευθέρας είτε με μακροχρόνι­ο δανεισμό. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο Κρίστινσον επιθυμούσε διακαώς τη μεταγραφή του σε ομάδα είτε της Ελλάδας είτε του εξωτερικού που να συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις, γι' αυτό και η επιλογή του Ολυμπιακού αποτέλεσε πρόσθετο κίνητρο για τον Ισλανδό τερματοφύλ­ακα.

Εν τω μεταξύ, « πράσινος » και με τη... βούλα είναι από χθες ο Φραν Βέλεθ. Ο Παναθηναϊκ­ός ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Ισπανού κεντρικού αμυντικού για τα επόμενα τρία χρόνια, χωρίς να γίνουν γνωστά τα οικονομικά ανταλλάγμα­τα της μεταγραφής. Ο μέχρι πρότινος παίκτης του Άρη είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με το «τριφύλλι» από τον περασμένο Μάρτιο και από τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει μαζί με τον Μπαρτ Σένκεφελντ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «πρασίνων».

Ο γεννημένος στις 23 Ιουνί

ου 1991 Ισπανός άσος άρχισε την επαγγελματ­ική καριέρα του το 2009 στην Ταραγόνα, ενώ το 2013 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρο­υ με τη φανέλα της Αλμερία, την οποία φόρεσε για τέσσερα χρόνια πριν πάρει μεταγραφή για την πολωνική Βίσλα Κρακοβίας, το 2017. Το 2018 πείστηκε να έρθει στην Ελλάδα για τον Άρη, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια, μετρώντας περισσότερ­ες από 50 συμμετοχές, ενώ φόρεσε και το περιβραχιό­νιο του αρχηγού των «κιτρίνων».

 ??  ?? Αλλαγή
Αλλαγή

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece