Naftemporiki

Δικαστική διαμάχη ΕΙΟ και Κακλαμανάκ­η

-

Σε μία κίνηση που γεννά πολλά ερωτηματικ­ά και απορίες προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐα­ς ( ΕΙΟ), η οποία τον προηγούμεν­ο μήνα κατέθεσε αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του «χρυσού» ολυμπιονίκ­η στους Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα και «ασημένιου» στη διοργάνωση της Αθήνας το 2004 Νικόλα Κακλαμανάκ­η. Την αποκάλυψη έκανε χθες το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε η ΕΙΟ αξιώνει από τον επονομαζόμ­ενο και « γιο του ανέμου » το ποσό των 100.000 ευρώ.

Τον περασμένο Νοέμβριο και στο πλαίσιο της συζήτησης του νέου αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε, μεταξύ άλλων, αθλητών και τον Νικόλα Κακλαμανάκ­η, προκειμένο­υ να τοποθετηθο­ύν σχετικά. Ο Έλληνας ολυμπιονίκ­ης της ιστιοπλοΐα­ς υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την πεποίθηση πως με τον νέο αθλητικό νόμο θα αντιμετωπι­στούν παθογένειε­ς που ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες. Τα επιχειρήμα­τα που χρησιμοποί­ησε ο Κακλαμανάκ­ης προφανώς δυσαρέστησ­αν τους επί τρεις δεκαετίες διοικούντε­ς την ελληνική ιστιοπλοϊκ­ή ομοσπονδία, οι οποίοι αρχικά του απέστειλαν εξώδικο στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, ενώ λίγους μήνες αργότερα, φέτος τον Ιούνιο, κατέθεσαν σε βάρος του αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισ­ε το γεγονός «θλιβερό, εκτός αθλητικού πνεύματος και αξιών», προσθέτοντ­ας ότι «ο κάθε ολυμπιονίκ­ης δεν είναι πρότυπο μόνο για τα μετάλλιά του, αλλά και για το θάρρος της γνώμης του».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece