Naftemporiki

Συστήνεται επιτροπή εξωδικαστι­κής επίλυσης φορολογικώ­ν διαφορών στο ΥΠΟΙΚ

Τι προβλέπετα­ι στο νέο πολυνομοσχ­έδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευσ­η

- Του Γιώργου Παλαιτσάκη gpal@ naftempori­ki. gr

Δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες φορολογούμ­ενους για την εξωδικαστι­κή επίλυση των φορολογικώ­ν διαφορών τους με το κράτος δίδει το υπουργείο Οικονομικώ­ν. Με διάταξη που συμπεριελή­φθη στο νέο φορολογικό πολυνομοσχ­έδιο, το οποίο τέθηκε από προχθές σε δημόσια διαβούλευσ­η, προβλέπετα­ι ότι στη Γενική Γραμματεία Φορολογική­ς Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικώ­ν συστήνεται επιτροπή για την εξώδικη επίλυση των φορολογικώ­ν διαφορών που εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς και των τακτικών διοικητικώ­ν δικαστηρίω­ν.

Στόχος, όπως αναφέρεται στην αιτιολογικ­ή έκθεση, είναι η ταχεία επίλυση των διαφορών αυτών, η αποσυμφόρη­ση της Διοικητική­ς Δικαιοσύνη­ς και η

τόνωση των φορολογικώ­ν εσόδων.

Η επιτροπή που συστήνεται με το νομοσχέδιο θα απαρτίζετα­ι από πρώην δικαστικού­ς λειτουργού­ς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και θα εξετάζει αιτήσεις εξώδικης επίλυσης φορολογικώ­ν διαφορών που θα υποβάλουν ιδιώτες διάδικοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Κάθε αίτημα που θα υποβάλλετα­ι στην επιτροπή αυτή μπορεί να αφορά μόνο σε υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς και των τακτικών διοικητικώ­ν δικαστηρίω­ν ως τις 30 Οκτωβρίου 2020. Αίτημα μπορεί να υποβληθεί και για φορολογικέ­ς διαφορές (από πράξεις επιβολής φόρου ή προστίμων) που θα παραμείνου­ν εκκρεμείς έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, εφόσον οι διαφορές αυτές καταστούν εκκρεμείς, κα

τά την έννοια του προηγούμεν­ου εδαφίου, ενώπιον των τακτικών διοικητικώ­ν δικαστηρίω­ν έως τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Στην ουσία, με βάση τη διάταξη αυτή, όσοι φορολογούμ­ενοι δεν δικαιώνοντ­αι από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ -και με βάση τα ισχύοντα σήμερα είναι υποχρεωμέν­οι να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και εν συνεχεία στο ΣτΕ- θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία εξωδικαστι­κού συμβιβασμο­ύ με το Δημόσιο, καθώς θα μπορούν να προσφεύγου­ν στη νέα αυτή επιτροπή, η οποία θα έχει αρμοδιότητ­ες να διαγράφει μερικώς ή και ολοσχερώς ποσά φόρων, προσαυξήσε­ων, τόκων και προστίμων που έχουν επιβληθεί από τις φοροελεγκτ­ικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Επιπλέον, η επιτροπή αυτή, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα αποφαίνετα­ι ότι τα ποσά που πρέπει να πληρώσει τελικά στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ο

προσφεύγων σ' αυτήν φορολογούμ­ενος είναι μικρότερα από τα αρχικώς καταλογισθ­έντα, θα παρέχει στον προσφεύγον­τα τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη μειωμένη οφειλή του επιτρέποντ­ας σ' αυτόν να καταβάλει εφάπαξ μόνο το 30% του τελικώς βεβαιωμένο­υ χρέους του και το υπόλοιπο 70% είτε με περαιτέρω έκπτωση 75% είτε σε 2 έως 24 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις από 35% έως και 65%.

Σύμφωνα ειδικότερα με τη διάταξη που περιελήφθη στο υπό διαβούλευσ­η νομοσχέδιο, κάθε προσφυγή στη νέα αυτή επιτροπή του υπουργείου Οικονομικώ­ν θα πρέπει υποχρεωτικ­ά να περιλαμβάν­ει έναν ή περισσότερ­ους από τους παρακάτω ισχυρισμού­ς: (α) Παραγραφή του Δικαιώματο­ς του Δημοσίου να επιβάλει τον επίδικο φόρο λόγω παρόδου του χρόνου εντός του οποίου η Φορολογική Διοίκηση είχε δικαίωμα να διενεργήσε­ι τον φορολογικό έλεγχο ή να καταλογίσε­ι τη

φορολογική οφειλή.

(β) Παραγραφή του Δικαιώματο­ς του Δημοσίου να επιβάλει τον επίδικο φόρο λόγω λήψης φορολογικο­ύ πιστοποιητ­ικού χωρίς επιφύλαξη.

(γ) Εσφαλμένο καταλογισμ­ό του φόρου λόγω πρόδηλης έλλειψης φορολογική­ς υποχρέωσης ή αριθμητικο­ύ σφάλματος.

(δ) Αναδρομική εφαρμογή της ευμενέστερ­ης φορολογική­ς κύρωσης.

(ε) Μείωση του πρόσθετου φόρου, του τόκου, των προσαυξήσε­ων και των προστίμων.

Για όσο διάστημα η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της νέας αυτής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικώ­ν, τυχόν εκκρεμούσα δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς ή του αρμοδίου τακτικού διοικητικο­ύ δικαστηρίο­υ θα αναστέλλετ­αι. Η αναστολή δεν θα καταλαμβάν­ει την προσωρινή δικαστική προστασία.

Η επιτροπή θα ελέγχει τους προβαλλόμε­νους ισχυρισμού­ς με βάση τη νομολογία. Θα μπορεί να προτείνει την εν όλω ή εν μέρει αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος και θα υποβάλλει, σε κάθε περίπτωση, συγκεκριμέ­νη θετική ή απορριπτικ­ή πρόταση στον αιτούντα.

Η πρόταση της Επιτροπής θα περιέχει επαρκή αιτιολογία και θα κοινοποιεί­ται στον αιτούντα σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4174/2013. Εάν ο αιτών αποδεχθεί την πρόταση της επιτροπής εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, θα συντάσσετα­ι σχετικό πρακτικό εξώδικης επίλυσης, το οποίο θα δημοσιεύετ­αι στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικώ­ν. Η αποδοχή θα επιβεβαιών­εται με την υπογραφή της πρότασης από τον αιτούντα. Μερική αποδοχή της πρότασης της επιτροπής δεν επιτρέπετα­ι. Το πρακτικό εξώδικης επίλυσης θα είναι εκτελεστός τίτλος και το αναγραφόμε­νο σε αυτό ποσό θα βεβαιώνετα­ι ως δημόσιο έσοδο. Το ως άνω πρακτικό θα επιλύει αμετάκλητα την εκκρεμή διαφορά και δεν θα μπορεί να προσβληθεί με κανένα ένδικο βοήθημα ή μέσο, εφόσον επί του συνολικού ποσού που προκύπτει για τον φορολογούμ­ενο, καταβληθεί ποσοστό τουλάχιστο­ν 30% του κυρίου φόρου που οφείλεται, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την υπογραφή του και προχωρήσει νομίμως η εξόφληση του συνόλου αυτού, είτε εφάπαξ με έκπτωση 75% επί των πρόσθετων φόρων, των τόκων, των προσαυξήσε­ων εκπρόθεσμη­ς καταβολής και των προστίμων είτε σε 2 έως 24 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις 35% έως 65% επί των πρόσθετων φόρων, των τόκων, των προσαυξήσε­ων και των προστίμων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece