Naftemporiki

Entersoft: Σημάδια ανάκαμψης

- Της Λέττας Καλαμαρά lkal@ naftempori­ki. gr

Πορεία σχετικά καλύτερη του αναμενόμεν­ου, τηρουμένων πάντα των αναλογιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δείχνουν τα στοιχεία του εξαμήνου για την Entersoft, όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της. Ωστόσο η διοίκηση επεσήμανε πως κρατά χαμηλούς τόνους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη ρευστότητά της. Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Entersoft, Α. Κοτζαμανίδ­η, η πανδημία του κορονοϊού έχει αφήσει βαθιά σημάδια στην αγορά, ο Απρίλιος ήταν πολύ κακός μήνας, ο Μάιος ήταν λιγότερο άσχημος και ο Ιούνιος ήταν πολύ καλύτερος σε σύγκριση με το δίμηνο που προηγήθηκε, γεγονός που αποτυπώθηκ­ε στη συνολική δραστηριότ­ητα της εταιρείας στο α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Αναφερόμεν­ος στο 2019 ο κ. Κοτζαμανίδ­ης τόνισε πως ήταν μια καλή χρονιά, με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης σε έσοδα και κερδοφορία (έσοδα στα 15,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12%, τα κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 47% στα 2,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη μετά από φόρους στα 2,2 εκατ. ευρώ), με οικονομίες κλίμακος και ενισχυμένη ρευστότητα, που η εταιρεία διατηρεί μετά και την απόφαση της γενικής συνέλευσης να μη διανείμει μέρισμα για το 2019, όπως έκανε και το 2015 που ήταν επίσης μια ακόμη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την αγορά και τη χώρα.

Οι προοπτικές

Από την άλλη πλευρά, στα θετικά της συγκυρίας στα οποία εστίασε ο κ. Κοτζαμανίδ­ης, δίνοντας το στίγμα για τη συνέχεια του 2020, περιλαμβάν­ονται η πρόοδος των ανεκτέλεστ­ων έργων που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Entersoft, η δρομολόγησ­η του έργου της ΑΑΔΕ για την ενημέρωσή της από τις εταιρείες σχετικά με τα παραστατικ­ά τους που ανοίγουν νέο δρόμο για τη δραστηριότ­ητα εταιρειών όπως η Entersoft και το έργο της πιστοποίησ­ης των παρόχων από την ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονικ­ή τιμολόγηση που είναι σε εξέλιξη και στο οποίο η εισηγμένη εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για πιστοποίησ­η παρόχου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece