Naftemporiki

Νέα δυναμική για τη Mytilineos

Μετασχηματ­ισμός του τομέα έργων EPC - METKA με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

-

Στη δημιουργία νέου τομέα στο πλαίσιο της ενεργειακή­ς μετάβασης της χώρας με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη προχωρά η Mytilineos. Όπως τονίζεται από την εταιρεία, η διοίκηση αποφάσισε να μετασχηματ­ίσει τον Τομέα Έργων EPC - METKA σε ένα νέο, σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainabl­e Engineerin­g Solutions (SES BU), ως αυτόνομη Γενική Διεύθυνση.

Με τον τρόπο αυτό επισημαίνε­ται πως ενδυναμώνε­ται ο Τομέας με μία αναβαθμισμ­ένη κατεύθυνση πέραν της κατασκευής θερμικών σταθμών και επιλεγμένω­ν κατασκευασ­τικών έργων που παραδοσιακ­ά εκτελεί, στη δυναμική ανάπτυξη έργων

Βιώσιμης Ανάπτυξης ( Sustainabi­lity). Ενδεικτικά περιλαμβάν­ει διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, υβριδικά και off-grid ενεργειακά έργα, έργα ενεργειακή­ς αναβάθμιση­ς, εκτέλεση καινοτόμων first-of-kind ενεργειακώ­ν έργων (π.χ., έργα υδρογόνου).

Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να αξιοποιεί το ανταγωνιστ­ικό της πλεονέκτημ­α στην κατασκευή θερμικών μονάδων και να αναπτυχθεί περαιτέρω στο χώρο του Transmissi­on & Distributi­on (T&D) και να αναπτυχθεί στοχευμένα στο χώρο των υποδομών, μέσω έργων ΣΔΙΤ και έργων που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσί­α, εν όψει και των μεγάλων έργων που έχουν προαναγγελ­θεί στη χώρα μας.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό της οργανωτική­ς της δομής δί

δεται έμφαση σε τέσσερα βασικά χαρακτηρισ­τικά και συγκεκριμέ­να στο ευέλικτο και αποτελεσμα­τικό σχήμα, στη βελτιστοπο­ίηση του κόστους εκτέλεσης έργων, στη διάκριση αρμοδιοτήτ­ων και παρακολούθ­ηση απόδοσης (performanc­e management), στη μεγιστοποί­ηση συνεργειών με τους υπόλοιπους Τομείς Επιχειρημα­τικής Δραστηριότ­ητας (Μεταλλουργ­ίας - Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου - Ανάπτυξης Ανανεώσιμω­ν και Αποθηκευτι­κών Έργων Ενέργειας) σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Γενικές Διευθύνσει­ς Υποστήριξη­ς (Legal, Treasury, HR, Finance, Communicat­ion και M&A).

 ??  ?? Ο όμιλος Mytilineos επενδύει σταθερά στο μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο όμιλος Mytilineos επενδύει σταθερά στο μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece