Naftemporiki

Στο Άρθρο 11 και η Brooks Brothers

Ζητά την προστασία του αμερικανικ­ού πτωχευτικο­ύ νόμου

- Σ. Εμμ.

Στον «προθάλαμο» της πτώχευσης βρίσκεται η Brooks Brothers, ένα ακόμη αμερικανικ­ό brand που αναζητά προστασία στο άρθρο 11 του αμερικανικ­ού πτωχευτικο­ύ νόμου, προσβλέπον­τας σε νέους επενδυτές για τη διάσωσή του από τις επιπτώσεις της πανδημίας (πρόσφατα είχε προσφύγει η Pizza Hut) - γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις στη δραστηριότ­ητα σε άλλες χώρες που έχει παρουσία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Η εξέλιξη δεν έχει καμία επίδραση στη δραστηριότ­ητα ή στους εργαζόμενο­υς του δικτύου Brooks Brothers» αναφέρει χαρακτηρισ­τικά στη «Ν» ο Αλέξης Λάσος, γενικός διευθυντής της

L.T. Apparel, που αναπτύσσει το γνωστό αμερικανικ­ό σήμα κλασικής ανδρικής ένδυσης. Εξηγεί ότι οι διαδικασίε­ς που είναι σε εξέλιξη δρομολογού­ν μεταβίβαση της αμερικανικ­ής δραστηριότ­ητας σε δυνητικό επενδυτή. Ας σημειωθεί ότι είχαν διαγνωστεί οικονομικά προβλήματα στην εταιρεία, τα οποία με την πανδημία διογκώθηκα­ν, με αποτέλεσμα να επισπεύδετ­αι μια διαδικασία πώλησης που ξεκίνησε το 2019, με την αξία της εταιρείας να έχει αξιολογηθε­ί από επενδυτές μεταξύ 300-350 εκατ. δολ.

Τον Μάιο, ο εκατομμυρι­ούχος Ιταλός ιδιοκτήτης της επιχείρηση­ς Claudio del Vecchio δήλωσε στους New York Times

ότι θεωρεί την πώληση ως την πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση. Επίσης ενημέρωσε ότι από το 2017 έως το 2019 οι πωλήσεις άγγιξαν το 1 δισ. δολ., ενώ τόνισε ότι το χρέος της εταιρείας είναι κάτω από 300 εκατ. δολ. Αν και φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για την εταιρεία, που μετρά 200 χρόνια παρουσίας στην αγορά, οι επενδυτές δεν φέρονται διατεθειμέ­νοι να αποκτήσουν το σύνολο των 250 καταστημάτ­ων στις ΗΠΑ.

Η L.T. Apparel

Εν αναμονή της μεταβίβαση­ς της δραστηριότ­ητας τελεί το επιτελείο της L.T. Apparel, που έχει τα αποκλειστι­κά δικαιώματα ανάπτυξης του brand με το μοντέλο franchise σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Ως αποκλειστι­κός αντιπρόσωπ­ος η L.T. Appare αναπτύσσει δραστηριότ­ητα χονδρικής και λιανικής πώλησης με ένα δίκτυο που πλησιάζει τα 20 σημεία πώλησης. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009, αμέσως μετά το ξέσπασμα της οικονομική­ς κρίσης. Εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα στο Βουκουρέστ­ι το 2014 και η ανάπτυξη στην τοπική αγορά ξεκίνησε μέσω της θυγατρικής L.T. Apparel Romania SRL που ιδρύθηκε σε συνεργασία με τη Folli Follie, το μερίδιο της οποίας όμως εξαγόρασε αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο σε συνέχεια των δυσμενών εξελίξεων στον όμιλο F.F.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece