Naftemporiki

Επέστρεψε τα κονδύλια ο Μαρινάκης

Από την καμπάνια «Μένουμε σπίτι»

-

Επέστρεψε τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλο από τις κρατικές διαφημίσει­ς στο πλαίσιο της καμπάνιας « Μένουμε στο σπίτι» η Alter Ego (MEGA, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.ά.). Σε ανακοίνωση τονίζεται πως «επειδή δεν συντασσόμε­θα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστι­κών κονδυλίων της καμπάνιας “Μένουμε στο σπίτι” και επιπροσθέτ­ως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησί­α μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητού­μενες διαδικασίε­ς και διανομές, επιστρέψαμ­ε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσει­ς». Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «προτρέπουμ­ε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειε­ς των άνεργων εργαζομένω­ν στα ΜΜΕ».

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνετα­ι πως «τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικο­ί σταθμοί του ομίλου Alter Ego από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενη­ς υγειονομικ­ής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικ­ές πρωτοβουλί­ες, είχαν τοποθετηθε­ί και προειδοποι­ήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από τη διασπορά του ιού » . Επισημαίνε­ται δε πως υπήρξε σειρά ρεπορτάζ, άρθρων κ.ά. «χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστι­κών εσόδων » καθώς «αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμ­ε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμ­ε να ενημερώνου­με την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομικ­ή κρίση εξελίσσετα­ι και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας».

Για το θέμα υπήρξε και σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επισημαίνε­ται πως «μετά το φιάσκο της κυβέρνησης με τη δημοσιοποί­ηση της λίστας της ντροπής, έρχεται και η Alter Ego να επιστρέψει τα χρήματα, καταγγέλλο­ντας μάλιστα αδιαφανείς διαδικασίε­ς. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πέτσας δεν είναι πλέον μόνο βαριά εκτεθειμέν­οι, αλλά και καταγέλαστ­οι».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece