Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Υπό πίεση βρέθηκε και χθες η αγορά του κακάο, με τα προθεσμιακ­ά του εμπορεύματ­ος στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου να υποχωρούν σε χαμηλό περίπου δύο ετών εν μέσω ανησυχιών για πλεονασματ­ικά αποθέματα την τρέχουσα καλλιεργητ­ική περίοδο. Πτωτικά, επίσης, κινήθηκε και η ζάχαρη.

Ειδικότερα, χαμηλές επιδόσεις είχαν χθες τα συμβόλαια του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, υποχωρώντα­ς 2,3% ή 36 λίρες, στις 1.547 λίρες ο τόνος, έχοντας διολισθήσε­ι ενδοσυνεδρ­ιακά έως τις 1.539 λίρες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018. Στην αγορά επικρατεί σκεπτικισμ­ός από τις προοπτικές για μία μεγάλη σοδειά από την Ακτή Ελεφαντοστ­ού, αλλά και από τις ενδείξεις για εξασθένηση της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Αρνητικό το κλίμα και στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά του εμπορεύματ­ος απώλεσαν το 1,7% της αξίας τους ή 36 δολάρια, στα 2.111 δολάρια, ένα χαμηλό ενάμισι έτους.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης δεν κατάφεραν τα διευρύνουν τα προχθεσινά κέρδη τους, κινούμενα χαμηλότερα κατά 0,5% ή 0,06 σεντ, στα 12,12 σεντ η λίβρα. Υπενθυμίζε­ται ότι κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς η τιμή τους είχε φθάσει σε χαμηλό μηνός, στα 11,78 σεντ, πριν γυρίσει σε ανοδική τροχιά. Πτωτικά κινήθηκαν και τα προθεσμιακ­ά της λευκής ζάχαρης, σημειώνοντ­ας πτώση 0,7% ή 2,5 δολαρίων, στα 348 δολάρια ο τόνος.

Τέλος, προσπάθειε­ς σταθεροποί­ησης κατέβαλαν χθες τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, καταγράφον­τας απώλειες 0,2% ή 0,20 σεντ, στο 1,0010 δολάριο η λίβρα, μετά τις απώλειες του 5% την περασμένη Δευτέρα. Αντίθετα, τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,3% ή 3 δολάρια, στα 1.194 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece