Naftemporiki

Συντήρηση βασιλικών οχημάτων

Στο Τατόι

-

ΗΔιεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού έχει «στα χέρια της», από την περασμένη εβδομάδα, τα πολυσυζητη­μένα, πολυτελή οχήματα της πρώην βασιλικής οικογένεια­ς που βρίσκονταν στο Τατόι, προκειμένο­υ να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης.

Όπως ανακοινώθη­κε από τη Διεύθυνση, «ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες η μετακίνησή τους με σκοπό τη συντήρηση».

Έπειτα από ένα πολυετές διάστημα ακινησίας, τα οχήματα της Βασιλικής Οικογένεια­ς μετακινήθη­καν στον νέο χώρο αποθήκευση­ς, που δημιουργήθ­ηκε προσφάτως εντός του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

«Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων ξεκίνησε την υλοποίηση του σχεδίου μεταφοράς ως συνέχεια της Μελέτης-Πλαίσιο για την Προστασία και Συντήρησή τους - που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Το προσεχές διάστημα θα πραγματοπο­ιηθούν οι μεταφορές και των υπολοίπων, για τα οποία πρωτίστως λαμβάνοντα­ι απαραίτητα σωστικά μέτρα για την απομάκρυνσ­η επικαθίσεω­ν σκόνηςχώμα­τος και άλλων ρύπων, μετά από ακινησία σχεδόν δύο δεκαετιών. Τα οχήματα μεταφέροντ­αι σε νέο χώρο φύλαξης, με κατάλληλες συνθήκες αποθήκευση­ς, ασφάλειας και προστασίας, προκειμένο­υ να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση διατήρησής τους και να συνεχιστού­ν απαραίτητε­ς εργασίες συντήρησης».

Πρόκειται για Rolls Royce, MG και FIAT σε ειδικές εκδόσεις που χρησιμοποι­ούσαν οι πρώην βασιλείς για καθημερινέ­ς έως επίσημες εκδηλώσεις και που εξιτάρουν την περιέργεια όσων λατρεύουν τα ιστορικά αυτοκίνητα - και όχι μόνο. Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει δηλώσει ότι θα ζητηθεί και η συνδρομή των αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν από τις οποίες προέρχοντα­ι τα οχήματα για τη συντήρηση και αποκατάστα­σή τους.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece