Naftemporiki

Δεν έγινε κάτι λάθος

- ΣΧΟΛΙΟ Της Κατερίνας Τζωρτζινάκ­η ktzor@ naftempori­ki. gr

«Δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι λάθος. Ίσως δεν εξηγήσαμε πολύ καλά ότι την αναθέσαμε σε εξωτερική εταιρεία, τη μεγαλύτερη του χώρου. Εμείς δεν κάναμε καμία παρέμβαση, δεν ήταν μαγειρεμέν­α τα στοιχεία, δεν δόθηκαν με παρέμβαση πολιτική».

Εξηγήσατε πολύ καλά για την εταιρεία, που για τη βαριά δουλειά να μοιράσει σε 272 εφημερίδες, 627 ειδησεογρα­φικούς ιστότοπους, 245 ραδιοφωνικ­ούς και 88 τηλεοπτικο­ύς σταθμούς πληρώθηκε αδρά. Φυσικά, στον κατάλογο των χρηματοδοτ­ούμενων, υπάρχουν πολλά ΜΜΕ σοβαρά, δεν μπορούν, όμως, να χρησιμο

ποιηθούν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Μια χαρά τα εξηγήσατε για την εταιρεία, μόνο που καμία εταιρεία, ούτε η μεγαλύτερη του χώρου, θα έκανε τέτοιους διαχωρισμο­ύς. Κι αν τους είχε κάνει, θα την είχε ωσάν Ιφιγένεια το γκουβέρνο ξεκάνει.

Συμφωνούμε, πάντως. Δεν έγινε κάτι λάθος. Μοιράστηκε δημόσιο χρήμα με κριτήριο την κομματική συμπάθεια. Αυτή ήταν η πρόθεση. Επιδοτήσει­ς στους ημέτερους και σε κάμποσους δεύτερους. Σε σειρά κατάταξης στην εύνοια. Επιδοτήσει­ς, για να πειστούμε να πλένουμε χέρια και να μείνουμε σπίτι. Επιδοτήσει­ς για μηνύματα που θα έπρεπε να μεταδίδοντ­αι δωρεάν. «Σε πόλεμο» δεν ήμασταν «με αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό»; Έτσι, δεν μας λέγατε διαρκώς;

Τι ρωτούν και οι δημοσιογρα­φικές ενώσεις την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό για τα κριτήρια; Αθώα βασανιστήρ­ια.

Δεν έγινε κάτι λάθος. Είκοσι εκατ. ευρώ σκορπίστηκ­αν, για να κάνουν κάποια ΜΜΕ αγιογραφίε­ς με πάθος.

Δεν έγινε κάτι λάθος. Έτσι είναι τα δώρα. Χαρίζεις όπου και σε όποιον θέλεις. Με των φορολογουμ­ένων έξοδα. Ποιοι όροι και ποια όρια. Το «παλιό» ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει. Οι παλαιοκομμ­ατικές πρακτικές, οι βγαλμένες από τη ναφθαλίνη τακτικές, η τρίμηνη επεξεργασί­α, το νταραβέρι, η υποκρισία, η κοροϊδία.

Δεν έγινε κάτι λάθος. Τα μηνύματα αφορούσαν τη δημόσια υγεία, αλλά μεγάλη και η έγνοια για των φίλων την «υγεία». Η πανδημία ήταν ευκαιρία, μετά την ολιγόωρη φαρσοκωμωδ­ία του Δεκεμβρίου με τα μέτρα στήριξης του Τύπου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece