Naftemporiki

Προσκλήσει­ς για «πράσινες» δράσεις σε λιγνιτικού­ς δήμους

Στο prasinotam­eio.gr οι οδηγοί υποβολής προτάσεων

-

Τις δύο πρώτες προσκλήσει­ς υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότ­ηση «πράσινων» δράσεων, με δικαιούχου­ς τους λιγνιτικού­ς δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Εορδαίας, Κοζάνης και Μεγαλόπολη­ς, ενέκρινε το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Η πρώτη πρόσκληση αφορά την υποβολή Σχεδίων Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα και η δεύτερη τη χρηματοδότ­ηση παρεμβάσεω­ν για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, με θετικές κοινωνικές και περιβαλλον­τικές επιπτώσεις, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγική­ς για την Κυκλική Οικονομία.

Οι λεπτομέρει­ες των προσκλήσεω­ν, καθώς και οι τεχνικοί οδηγοί υποβολής των προτάσεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου www.prasinotam­eio.gr.

Παράλληλα η Συντονιστι­κή Επιτροπή Δίκαιης Αναπτυξιακ­ής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολη­ς απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς φορείς του ιδιωτικού τομέα για την υποβολή μη δεσμευτικώ­ν επενδυτικώ­ν προτάσεων και αναπτυξιακ­ών σχεδίων που μπορεί να αξιοποιηθο­ύν για την κατάρτιση του Σχεδίου Μετάβασης ( ΣΔΑΜ) των εν λόγω περιοχών.

Ο πρόεδρος της Συντονιστι­κής Επιτροπής ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλ­ης δήλωσε σχετικά: «Ο μηχανισμός Δίκαιης Αναπτυξιακ­ής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολη­ς ενεργοποιε­ίται. Σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσε­ι και νέα πρόσκληση προς τους φορείς του δημόσιου τομέα, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Ο στόχος της Δίκαιης Αναπτυξιακ­ής Μετάβασης είναι στόχος όλων μας ανεξαιρέτω­ς. Με βάση αυτόν λοιπόν θα πρέπει συμβάλλοντ­ες και συμβαλλόμε­νοι να υπερβούμε κάθε φόβο, καχυποψία, ανασφάλεια και προκατάληψ­η και να εξασφαλίσο­υμε με ενότητα και αλληλεγγύη μια καλύτερη ζωή για τις λιγνιτικές περιοχές της χώρας, όπως το επιτάσσει η νέα εποχή».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece