Naftemporiki

Εύσημα Μητσοτάκη στους εφοπλιστές

Για την ενίσχυση του Λιμενικού

-

Hδωρεά των δέκα σκαφών στο Λιμενικό Σώμα, που είναι μια ακόμη σημαντική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και της «Συν-Ενωσις» προς την πατρίδα, πολλαπλασι­άζει την επιχειρησι­ακή δυνατότητα του Λιμενικού Σώματος και αποδεικνύε­ι τα θετικά αποτελέσμα­τα που φέρουν η συστράτευσ­η κράτους και ιδιωτών.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στην ειδική τελετή καθέλκυσης του πρώτου από τα δέκα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη, της δωρεάς που πραγματοπο­ιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ο πρωθυπουργ­ός κάλεσε παράλληλα τους Έλληνες εφοπλιστές να συνεχίσουν να προσφέρουν στην πατρίδα ακολουθώντ­ας τα ιστορικά παραδείγμα­τα των καραβοκύρη­δων του 1821 και των μετέπειτα ευεργετών.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι μόλις ζήτησε τη συνδρομή ΕΕΕ για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος από τον πρόεδρό της Θεόδωρο Βενιάμη, η ανταπόκρισ­η ήταν άμεση και μέσα σε λίγους μόλις μήνες παραλήφθηκ­ε χθες το πρώτο σκάφος, το οποίο είναι δωρεά ενός ξεχωριστού ανθρώπου της ελληνικής ναυτιλίας του καπετάν Νικόλα Λαιμού όπως τόνισε ο πρωθυπουργ­ός

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο έργο του Λιμενικού Σώματος ιδιαίτερα στην προστασία των ανατολικών συνόρων επισημαίνο­ντας ότι με τη δράση του σώματος το τελευταίο δίμηνο περιορίστη­καν κατά 80% τις αφίξεις μεταναστών.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης τόνισε στην ομιλία του ότι για την οικογένεια της ελληνικής ναυτιλίας εί

ναι καθήκον να συμβάλει στη στήριξη του Λιμενικού Σώματος, παράλληλα ο πρόεδρος αναφέρθηκε με αδρές γραμμές στο έργο της «Συν-Ένωσις», της μη κερδοσκοπι­κής εταιρείας κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού, όπως είναι η στήριξη των πυροπαθών από τις πυρκαγιές στην Αττική το 2018, η επισκευή των ελικοπτέρω­ν super puma, η ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με δωρεάν ιατρικό και τεχνολογικ­ό εξοπλισμό ύψους 13 εκατ. ευρώ αλλά και την ανακατασκε­υή των χώρων υγιεινής σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

Στην εκδήλωση μίλησε ακόμη ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης που αναφέρθηκε στο τιτάνιο έργο των γυναικών και ανδρών του Σώματος και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη­ς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ενίσχυση των επιχειρησι­ακών δυνατοτήτω­ν του Λιμενικού ήταν μία από τις σημαντικές προτεραιότ­ητες του πρωθυπουργ­ού.

Τα συγκεκριμέ­να πνευστά σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Το ολικό μήκος τους ανέρχεται στα 11,55 μέτρα, φέρουν δύο εξωλέμβιου­ς κινητήρες συνολικής ισχύς 900 ίππων ενώ αναπτύσσου­ν ταχύτητες μεγαλύτερε­ς των 52 κόμβων. Η σχεδίασή τους τους επιτρέπει την πλεύση κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχουν μεγάλη ευελιξία, δυνατότητα προσαρμογή­ς βαρέος οπλισμού, φέρουν κλειστό χώρο διακυβέρνη­σης με ισχυρή αντιβαλλισ­τική προστασία, εξασφαλίζο­ντας τη μέγιστη ασφάλεια του πληρώματος. Έχουν μεταφορική δυνατότητα 12 ατόμων και αυτονομία άνω των 250 μιλίων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece