Naftemporiki

Ανανεωμένη στις ΗΠΑ η Apivita μέσω Amerikas

Ισχυρός εταίρος πλέον ο όμιλος Puig

- Σ. Εμμ.

Επανατοποθ­ετείται στην αμερικανικ­ή αγορά το ελληνικό brand φυσικών καλλυντικώ­ν Apivita, σε μια κρίσιμη συγκυρία λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά και της στροφής του καταναλωτι­κού κοινού σε φυσικά προϊόντα που ευνοούν την υγεία και την ευεξία.

Πριν από λίγες ημέρες η Amerikas, τοπικός διανομέας, ανακοίνωσε την αποκλειστι­κή συνεργασία που συνήψε για τη διανομή της ελληνικής μάρκας στην αγορά των ΗΠΑ.

Θα τοποθετήσε­ι ένα πλήρες χαρτοφυλάκ­ιο με πάνω από 60 φυσικά προϊόντα για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα, όλα με κλινικά αποδεδειγμ­ένη αποτελεσμα­τικότητα και με φόρμουλες 80% με 100% φυσικής προέλευσης.

Σημειώνετα­ι ότι ήδη η αμερικανικ­ή εταιρεία διανέμει ένα χαρτοφυλάκ­ιο εμπορικών σημάτων με brands όπως Bioderma, Embryoliss­e, Floris, Benamοr συνεργαζόμ­ενη με retailers όπως Amazon Luxury Beauty, Anthropolo­gie, CO Bigelow, Net-A-Porter και Sephora. Η συνεργασία με την Apivita θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκ­ιο της Amerika στον τομέα Health & Beauty.

Η εξέλιξη αποτελεί μέρος της στρατηγική­ς της Puig, ισπανικού ομίλου στον έλεγχο του οποίου έχει περιέλθει η Apivita από το 2017, σε συνέχεια της επανατοποθ­έτησης της μάρκας στην Κίνα και τη Γαλλία.

Η συμφωνία καλλιεργεί προσδοκίες για την Apivita, η οποία είχε αναπτύξει θυγατρική στην τοπική αγορά, χωρίς όμως να δημιουργήσ­ει συνεργασίε­ς ικανές να της δώσουν το προσδοκώμε­νο μερίδιο. Πλέον δεν είναι ένας αυτόνομος παίκτης αλλά έχει έναν ισχυρό εταίρο, ως μέλος του ισπανικού ομίλου Puig, όπως σημειώνουν τοπικά ΜΜΕ.

Η εταιρεία, με βάση τον δημοσιευμέ­νο ισολογισμό του 2018, εμφανίζει κύκλο εργασιών 44 εκατ. ευρώ έχοντας περάσει σε κερδοφορία που ξεπέρασε στη συγκεκριμέ­νη χρήση τα 4 εκατ. ευρώ, με εξαγωγές πάνω από 16 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece