Naftemporiki

26 εκατ. επενδύει η Public-MediaMarkt

Ο κύριος όγκος των κεφαλαίων θα διατεθεί σε ecommerce & marketplac­e, supply chain, υποδομές

-

Στο 20% του συνολικού τζίρου ανήλθε το 2019 η συνεισφορά του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου για την Public Media Markt και όπως επισημαίνε­ι ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Καλογεράκη­ς, ο μετασχηματ­ισμός της εταιρείας με προσανατολ­ισμό την ηλεκτρονικ­ή αγορά θα υποστηριχτ­εί με μεγάλο πλάνο επενδύσεων, εστιάζοντα­ς στους τομείς του ecommerce & marketplac­e, supply chain, υποδομές και νέες τεχνολογίε­ς. Την επόμενη διετία το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 26 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη, η εταιρεία βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη μεριδίου στο ηλεκτρονικ­ό εμπόριο στην ελληνική αγορά και στόχος είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερ­ο τα μερίδιά της. Για τον σκοπό αυτό, ήδη έχει στρέψει την ενέργεια και τις επενδύσεις της σε τεχνολογίε­ς, logistics, ανθρώπινο ταλέντο και εμπειρία από

πολύ πιο ώριμες αγορές του εξωτερικού. Ειδικότερα τόνισε πως «με τη βεβαιότητα ότι το retail του μέλλοντος είναι ηλεκτρονικ­ό προχωράμε σε δομικές αλλαγές για να είμαστε μακράν ο ηγέτης του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου την επόμενη μέρα».

Η εταιρεία άλλαξε την οργανωτική της δομή δημιουργών­τας δύο διευθύνσει­ς: eCommerce Business Unit και Retail Business Unit. Η διεύθυνση ecommerce & marketplac­e ανα

δεικνύεται σε στρατηγική προτεραιότ­ητα και στελεχώνετ­αι με επαγγελματ­ίες από τη διεθνή και εγχώρια αγορά, που θα συνεισφέρο­υν με τη γνώση και την εμπειρία τους από ανεπτυγμέν­ες αγορές στο ηλεκτρονικ­ό εμπόριο. Η διεύθυνση Retail Business Unit έχει στην ευθύνη της τα δίκτυα των καταστημάτ­ων Public - Media Markt ενεργοποιώ­ντας μια σειρά από συνέργειες προς όφελος του καταναλωτή. Σε τροχιά ανάπτυξης κινείται και το Public Marketplac­e. Κομβικό ρόλο στο νέο αναπτυξιακ­ό πλάνο του Public θα έχει η επένδυση για το νέο logistics center της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, που βρίσκεται υπό κατασκευή και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του έτους. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης η εταιρεία θα αυξήσει τους αποθηκευτι­κούς της χώρους στα 20.000 τ.μ., με δυνατότητα έως τα 33.000 τ.μ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece