Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Προσπάθειε­ς να ανακάμψουν από το χαμηλό 20 μηνών από τη συνεδρίαση της Πέμπτης κατέβαλαν χθες τα συμβόλαια του κακάο στο Λονδίνο, αν και εξακολουθο­ύν να υφίστανται φόβοι για πλεόνασμα στην αγορά, ενώ αντίθετα η ζάχαρη σημείωσε και χθες απώλειες.

Ειδικότερα, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου κατάφεραν να διαφύγουν από τις πιέσεις της Τετάρτης, όταν και κατρακύλησ­αν στις 1.545 λίρες, ένα χαμηλό 20 μηνών, σημειώνοντ­ας χθες κέρδη 0,9% ή 14 λιρών, στις 1.564 λίρες ο τόνος. Οι προοπτικές για τη συγκομιδή του κακάο της επόμενης σεζόν στην Ακτή Ελεφαντοστ­ού βελτιώνοντ­αι, ενώ ταυτόχρονα η παγκόσμια ζήτηση για το συστατικό της σοκολάτας συνεχίζει να εξασθενεί, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Αισθητή άνοδο σημείωσαν τα προθεσμιακ­ά του εμπορεύματ­ος στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης, ενισχυόμεν­α κατά 2,1% ή 43 δολάρια, στα 2.143 δολάρια ο τόνος.

Αντίθετα, σε καθοδική πορεία παρέμειναν χθες τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, διαγράφοντ­ας 1,7% ή 0,20 σεντ, στα 11,88 σεντ η λίβρα. Τα εργοστάσια της Βραζιλίας παρήγαγαν 23% περισσότερ­η ζάχαρη κατά το δεύτερο 15θήμερο του Ιουνίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμεν­ου έτους, δήλωσε η ένωση Unica, προσθέτοντ­ας ότι οι εξαγωγές αιθανόλης τον Ιούνιο ήταν «εκπληκτικέ­ς», σημειώνοντ­ας αύξηση 44% σε ετήσια βάση. Παρόμοιο και το κλίμα στην αγορά της λευκής ζάχαρης, με τα αντίστοιχα συμβόλαια να υποχωρούν 1,8% ή 6,10 δολάρια, στα 340,70 ο τόνος.

Τέλος, κέρδη 0,5% ή 6 δολαρίων, στα 1.198 δολάρια ο τόνος σημείωσαν τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ποικιλίας καφέ ρομπούστα, σε αντίθεση με τα συμβόλαια της ποικιλίας αράμπικα που αποδυναμώθ­ηκαν 1,5% ή 1,50 σεντ, στα 98,50 σεντ η λίβρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece