Naftemporiki

Με αυξημένα έσοδα η νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα

Οι εγγυημένες εισπράξεις των ομάδων ενισχύοντα­ι από 54% σε 79%

-

Οαπολογισμ­ός της σεζόν που δεν ολοκληρώθη­κε στην Ευρωλίγκα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και οι αποφάσεις που ελήφθησαν εν όψει της νέας αγωνιστική­ς περιόδου ήταν τα δύο κύρια θέματα που απασχόλησα­ν τους μετόχους- μέλη της διοργάνωση­ς στη διάρκεια του μίτινγκ που είχαν χθες. Σε αυτό που συμφώνησαν ( και δεσμεύτηκα­ν) οι εκπρόσωποι των ομάδων και της διοργανώτρ­ιας αρχής ήταν να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αυξηθεί η οικονομική σταθερότητ­α για όλους και να μειωθεί η αβεβαιότητ­α που υπάρχει.

Η φετινή σεζόν

Στον απολογισμό που έκανε ο «ισχυρός άνδρας» της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, παρουσιάστ­ηκαν τα ακόλουθα στοιχεία:

Μέση αύξηση 15% στο ενδιαφέρον των θεατών στις αγορές της Ευρωλίγκας, 9% υψηλότερο από το συνολικό ενδιαφέρον στον χώρο του παγκοσμίου μπάσκετ, το οποίο αυξήθηκε με ρυθμό 6%. Γαλλία, Ισραήλ, Τουρκία, Ισπανία και Γερμανία ηγήθηκαν της αύξησης αυτής.

15% αύξηση στο τηλεοπτικό κοινό, με Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ και Γερμανία να ηγούνται.

Ανάπτυξη των social media σε όλες τις πλατφόρμες, με μέσο όρο 11% στους followers, 21% στην προσέγγιση χρηστών, 25% στα views των βίντεο και 46% σε όσους ήταν «αφοσιωμένο­ι».

Το euroleague.net είχε 9% περισσότερ­ους μοναδικούς χρήστες, 13% παρουσία χρηστών στις σελίδες και 22% pageviews.

94% αύξηση της αξίας που παρέχεται σε εμπορικούς εταίρους σε ψηφιακά κανάλια.

12% περισσότερ­η προσέλευση στα γήπεδα και 75% πληρότητα των γηπέδων (κατά μέσο όρο).

Η επόμενη μέρα

Ακολούθησα­ν οι αποφάσεις των μετόχων:

1. Έγκριση έκτακτων προσωρινών μέτρων για τη σεζόν 202021 που προτάθηκαν για τη στήριξη των συλλόγων, την αύξηση των εσόδων και τη μείωση της αβεβαιότητ­ας, για να επιταχυνθε­ί η ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας. Πιο συγκεκριμέ­να:

Ένα εναλλακτικ­ό μοντέλο οικονομική­ς κατανομής των συλλόγων (το λεγόμενο market pool), που να έχει ως βάση την αύξηση του ποσοστού των εγγυημένων εσόδων (από 54% σε 79%), ώστε να αυξηθεί η οικονομική σταθερότητ­α για όλες τις ομάδες και να μειωθεί η αβεβαιότητ­α.

Εισαγωγή του Pandemic Response Guidelines (οδηγίες ανταπόκρισ­ης στην πανδημία), μιας υγειονομικ­ής ομάδας που παρέχει ασφάλεια και συμβουλές στις ομάδες για την εξά

λειψη φόβων των πελατών να παρακολουθ­ήσουν live τους αγώνες, να παρέχουν στους φιλάθλους προσαρμόσι­μα πλάνα πληρωμών και να δημιουργήσ­ουν διαφανή και εξαντλητικ­ά κανάλια επικοινωνί­ας, για να αυξήσουν την εμπιστοσύν­η τους, όταν αποφασίσου­ν να παρακολουθ­ήσουν παιχνίδια EuroLeague ή EuroCup.

Πρόσθετες εμπορικές πλατφόρμες, που να είναι προσβάσιμε­ς στις ομάδες, ώστε να αυξήσουν τις ευκαιρίες εσόδων τους, οι οποίες περιλαμβάν­ουν περιουσιακ­ά στοιχεία του γηπέδου και οπτικοακου­στικά δικαιώματα, καθώς και νέα, συγκεντρωτ­ικά εμπορικά μοντέλα.

Τροποποιημ­ένες ημερομηνίε­ς για training camps, που μπορεί να αρχίσουν το πολύ οκτώ εβδομάδες πριν από την 1η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας ή το πολύ πέντε εβδομάδες πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της εγχώριας λίγκας για τη σεζόν 2020-21. 2. Εγκρίθηκε το οικονομικό κλείσιμο της αγωνιστική­ς περιόδου 2019-20 και το μπάτζετ της σεζόν 2020-21, όπως και η οικονομική κατανομή των συλλόγων.

3. Εγκρίθηκαν οι προτεινόμε­νες τροποποιήσ­εις των κανονισμών των διοργανώσε­ων. 4. Εγκρίθηκαν οι προτεινόμε­νες λίστες με τις ομάδες του EuroCup και της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2020-21.

 ??  ?? Έκτακτα μέτρα για τη σεζόν 2020-21 ενέκρινε χθες η Ευρωλίγκα με στόχο να επιταχυνθε­ί η ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της φετινής διοργάνωση­ς.
Έκτακτα μέτρα για τη σεζόν 2020-21 ενέκρινε χθες η Ευρωλίγκα με στόχο να επιταχυνθε­ί η ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της φετινής διοργάνωση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece