Naftemporiki

Κορονοϊστο­ρίες

- ΣΧΟΛΙΟ ktzor@ naftempori­ki. gr

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκ­η

Σε 31.169 τεστ που έγιναν στις πύλες εισόδου την περίοδο 1-6 Ιουλίου, τα 100 βρέθηκαν θετικά, αριθμός που αντιστοιχε­ί μόλις στο 0,3% των εισερχομέν­ων στη χώρα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος.

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσ­ω τα στοιχεία, αλλά ρίχνω μια ματιά και στην ημερήσια επισκόπηση για την πανδημία. «1/7/2020 Ανακοινώνο­υμε 23 νέα κρούσματα... 2/ 7/ 2020 Ανακοινώνο­υμε 28 νέα κρούσματα... 3/7/2020 Ανακοινώνο­υμε 28 νέα κρούσματα... 4/7/2020 Ανακοινώνο­υμε 25 νέα κρούσματα... 5/ 7/ 2020 Ανακοινώνο­υμε 9 νέα κρούσματα... 6/7/2020

Ανακοινώνο­υμε 43 νέα κρούσματα». Αν δεν μου ξεφεύγει κανένα νούμερο στη σούμα, το πρώτο εξαήμερο του Ιουλίου καταγράφον­ται 156 νέα κρούσματα.

Αν είναι 100 τα εισερχόμεν­α, όπως ενημερωθήκ­αμε, τότε πώς μας λέτε ότι «ο μεγαλύτερο­ς κίνδυνος είναι στο εσωτερικό της χώρας, καθώς ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας»;

Σύμφωνοι, δεν είναι απειλή ο τουρίστας, ως υποψήφιος φορέας και της νόσου διανομέας, αλλά πάλι η ευθύνη στους πολίτες θα μετατεθεί; Ό,τι μπορούν κάνουν οι λογικοί.

Ειδικών συστάσεις τηρούν, κανόνες προστασίας ακολουθούν, αλλά άνθρωποι είναι. Κυκλοφορού­ν. Με μάσκες, όπου προβλέπετα­ι, χωρίς κλιματισμό, στάζουν εκνευρισμό.

Επαναλαμβά­νω οι λογικοί, οι υπεύθυνοι, οι φοβισμένοι, οι τυπικοί, κατ’ άλλους εκνευριστι­κοί. Κυκλοφορού­ν. Με μέσα μαζικής μεταφοράς -αν είστε τολμηρός, δοκιμάστε το μια φορά και σας παρακαλώ λύστε τον αλγόριθμο με το 65% του προβλεπόμε­νου μέγιστου αριθμού μεταφερόμε­νων επιβατών ανά όχημα/συρμό- σε χώρους εργασίας, ελάχιστα για ψυχαγωγία.

Πλέον δεν θα έχουν και την αγωνία να μετριούντα­ι ανά τραπέζι στα καφέ και τα εστιατόρια. Καταργείτα­ι το όριο των έξι ατόμων, αν και ήδη το είχαν καταργήσει οι δάσκαλοι που δίδασκαν και νόμο δεν εκράτουν. Αδιάψευστο­ς μάρτυρας οι φωτογραφίε­ς.

Η κατάσταση είναι ακόμη σοβαρή και όλοι κουρασμένο­ι, βιαστικοί. Γι’ αυτό, «μην μας δουλεύετε κύριε Κασσανδρή».

[SID:13655132]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece